Sursa :: Angelika Heine from Getty Images
Plăcintă de dovleac Hokkaido
Rețetă pentru o prăjitură gustoasă făcută cu dovleac hokkaido, care este un ingredient foarte valoros care poate fi folosit pentru a face o varietate de feluri de mâncare, dar într-o prăjitură, aroma sa iese cel mai mult în evidență.
Ingrediente
- 1 dovleac Hokkaido
- 250 g Făină simplă
- 150 g zahăr de cofetărie
- 100 g Unt
- 3 ks ouă
- 2 ro Scorțișoară
- 1 ro Praf de copt
- Ciocolată pentru turnat
- Nuci pentru decorare
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a spăla dovleacul hokkaido, tăiați-l în două, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mai mici.
Apoi se pregătesc ingredientele uscate, adică făina, zahărul pudră, scorțișoara, praful de copt și sarea.
Se topește untul și se amestecă cu ouăle. Adăugați apoi dovleacul fiert și mixat și ingredientele pe care le-ați amestecat la pasul anterior. Recomandarea mea este să folosiți un blender pentru a mixa dovleacul pentru a asigura o consistență omogenă.
Se toarnă aluatul într-o formă unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45 de minute. Personal, recomand să lăsați prăjitura să se răcească puțin în formă și apoi să o întoarceți cu grijă.
Se stropește prăjitura de dovleac răcită cu ciocolată și se ornează cu nuci.