PUBLICITATE

Sursa :: manyakotic from Getty Images

Plăcintă dulce de dovleac

Rețetă pentru o plăcintă dulce de dovleac care are un gust bun pentru toată lumea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg Dovleac Hokkaido Adăugat la
  • 300 grame Făină simplă Adăugat la
  • 150 grame Zahăr Adăugat la
  • 1 bal Praf de copt Adăugat la
  • 1 bal Zahăr vanilat Adăugat la
  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 200 ml Lapte Adăugat la
  • 100 ml Uleiuri Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 2 ro Scorțișoară Adăugat la
  • 1 ro Nucșoară Adăugat la
  • zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a curăța dovleacul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mai mici. Puneți-l într-o cratiță, acoperiți-l cu apă și fierbeți-l până când dovleacul este moale. Apoi, zdrobiți dovleacul în apa fierbinte. Acest procedeu merită pentru că dovleacul fiert adaugă o dulceață naturală și suculență plăcintei.

2. Pasul

În timp ce dovleacul se răcește, se amestecă ingredientele uscate - făină, zahăr, praf de copt, zahăr vanilat, scorțișoară și nucșoară - într-un bol.

3. Pasul

Apoi, într-un alt castron, bateți împreună laptele, ouăle și uleiul.

4. Pasul

Apoi adăugați încet ingredientele uscate la amestecul de lapte și amestecați bine.

5. Pasul

În cele din urmă, se adaugă piureul de dovleac răcit și se amestecă bine.

6. Pasul

Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute.

7. Pasul

Plăcinta de dovleac finită poate fi presărată cu zahăr.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou