Sursa :: manyakotic from Getty Images
Plăcintă dulce de dovleac
Rețetă pentru o plăcintă dulce de dovleac care are un gust bun pentru toată lumea.
Ingrediente
- 1 kg Dovleac Hokkaido
- 300 grame Făină simplă
- 150 grame Zahăr
- 1 bal Praf de copt
- 1 bal Zahăr vanilat
- 4 ks ouă
- 200 ml Lapte
- 100 ml Uleiuri
- un vârf de cuțit de sare
- 2 ro Scorțișoară
- 1 ro Nucșoară
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a curăța dovleacul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mai mici. Puneți-l într-o cratiță, acoperiți-l cu apă și fierbeți-l până când dovleacul este moale. Apoi, zdrobiți dovleacul în apa fierbinte. Acest procedeu merită pentru că dovleacul fiert adaugă o dulceață naturală și suculență plăcintei.
În timp ce dovleacul se răcește, se amestecă ingredientele uscate - făină, zahăr, praf de copt, zahăr vanilat, scorțișoară și nucșoară - într-un bol.
Apoi, într-un alt castron, bateți împreună laptele, ouăle și uleiul.
Apoi adăugați încet ingredientele uscate la amestecul de lapte și amestecați bine.
În cele din urmă, se adaugă piureul de dovleac răcit și se amestecă bine.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute.
Plăcinta de dovleac finită poate fi presărată cu zahăr.