:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/wTgeE2E4uzKBkeFEyJ7f/0855049ea46fe12190c53aa9363d0d.jpeg)
Prăjitură de vară cu vișine proaspete
Această prăjitură cu vișine proaspete este perfectă pentru a răcori gusturile într-o zi caldă de vară. Aluatul fraged și aromat se combină perfect cu dulceața și aciditatea vișinelor. Încearcă această rețetă simplă și delicioasă!
Ingrediente
- 1 cană făină
- 1⁄2 cană unt nesărat tăiat în cuburi mici
- 1⁄4 cană zahăr granulat
- 1⁄4 linguriță sare
- 1 lingură praf de copt
- 1 ou
- 1⁄4 cană lapte
- 1 cană vișine proaspete fără sâmburi
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecați făina, untul, zahărul, praful de copt și sarea până când se formează firimituri fine. Adăugați oul și laptele, amestecând până când se formează un aluat omogen.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/wTgeE2E4uzKBkeFEyJ7f/02d1c5e05b32a50c3c3af7036580f3.jpeg)
Sursa :: Youtube
Întindeți aluatul într-o tavă de copt unsă, apoi presărați vișinele uniform pe deasupra.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/wTgeE2E4uzKBkeFEyJ7f/35f115c77a21427162dadf28f0d1ea.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți prăjitura timp de 45 de minute sau până când aluatul este auriu și vișinele sunt frumos caramelizate.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/wTgeE2E4uzKBkeFEyJ7f/ac998acf8fee206880ee29f872161b.jpeg)
Sursa :: Youtube
Lăsați să se răcească timp de 10-15 minute. Presărați cu zahăr pudră și serviți!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/wTgeE2E4uzKBkeFEyJ7f/18f240f00f7af55e082b72096d557c.jpeg)
Sursa :: Youtube