:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/CNM4iM7OXVq96mThUXA3/f6b4a7cc4760be5815ff9570acd5ac.jpeg)
Profiterole cu crema Paris
O reteta simplă din aluat pate a choux cu o cremă ușoară.
Ingrediente
- 120 g Apă
- 60 g Ulei
- 1⁄2 ro Utilități
- 75 g făină albă
- 2 ouă
Ultimele broșuri
Procedura
Adăugăm apă, unt, sare în oală. Lăsăm totul să se topească și să fiarbă ușor la foc moderat. Apoi adăugăm făina și amestecăm, reducând focul / nivelul de inducție. Amestecăm aluatul și îl coacem timp de 2-3 minute (asigurați-vă că aluatul este cu adevărat copt, se va forma un strat pe oală). Lăsăm aluatul să se răcească ușor.
În aluatul umed, adăugăm treptat ouăle, una câte una. Folosiți un tel pentru a amesteca bine aluatul cu ouăle.
Umpluta poseta de cofetarie si pe o tava cu hartie de copt, stropim gramajoare in functie de cat de mari vrei sa le faci. Coacem la 225°C / 13 minute, apoi coboram la 180°C / 15 minute pentru a coace in continuare. Dupa coacere, lasam sa se raceasca, apoi umplem cu frisca Paris sau cu o alta crema preferata.