PUBLICITATE

Sursa :: nadianb from Canva

Pui copt cu smântână și ciuperci

Această rețetă este pentru iubitorii de carne. Puiul copt cu smântână și ciuperci este ideal pentru prânzul de duminică sau pentru ocazii speciale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Găină

  • 1 bucată Cocoș Adăugat la
  • 2 lingurițe sare Adăugat la
  • 1 linguriță piper negru măcinat Adăugat la

Sos de ciuperci

  • 250 g Mânăstiri Adăugat la
  • 1 Lingura unt Adăugat la
  • 200 ml cremă de gătit Adăugat la
  • 1 lingură nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Puneți puiul în tavă și ungeți-l cu sare și condimente. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 60 de minute.

2. Pasul

Între timp, pregătiți sosul: Într-o tigaie topiți untul și adăugați ciuperci tăiate bucățele. Prăjiți-le până devin aurii.

3. Pasul

Apoi adăugați smântână pentru gătit și nucșoară. Fierbeți sosul la foc mediu timp de 15 minute.

4. Pasul

Scoateți curcanul din cuptor și turnați sosul pregătit peste el. Coaceți încă 10 minute.

5. Pasul

Serviți puiul gătit cu orez sau cu piure de cartofi. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou