PUBLICITATE
Sursa :: nadianb from Canva
Pui copt cu smântână și ciuperci
Această rețetă este pentru iubitorii de carne. Puiul copt cu smântână și ciuperci este ideal pentru prânzul de duminică sau pentru ocazii speciale.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
Găină
- 1 bucată Cocoș
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
Sos de ciuperci
- 250 g Mânăstiri
- 1 Lingura unt
- 200 ml cremă de gătit
- 1 lingură nucșoară
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
Puneți puiul în tavă și ungeți-l cu sare și condimente. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 60 de minute.
2. Pasul
Între timp, pregătiți sosul: Într-o tigaie topiți untul și adăugați ciuperci tăiate bucățele. Prăjiți-le până devin aurii.
3. Pasul
Apoi adăugați smântână pentru gătit și nucșoară. Fierbeți sosul la foc mediu timp de 15 minute.
4. Pasul
Scoateți curcanul din cuptor și turnați sosul pregătit peste el. Coaceți încă 10 minute.
5. Pasul
Serviți puiul gătit cu orez sau cu piure de cartofi. Poftă bună!