Sursa :: nadianb from Canva
Pui cu legume în sos de roșii
Rețetă pentru un pui delicios cu legume în sos de roșii, potrivit pentru un prânz sau o cină festivă.
Ingrediente
Carne de pui
- 500 g piept de pui
- 1 linguriță Sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
Legume
- 1 ks The Onion
- 2 ks Ardei
- 2 ks morcovi
Suc de rosii
- 400 g Piure de roșii
- 2 cuișoare usturoi
- 1 linguriță zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și topiți puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Adăugați pieptul de pui la tigaie, pe care l-ați sărat și piperat în prealabil și prăjiți-l pe ambele părți.
In timp ce carnea se coace, pregătește legumele. Taie ceapa mărunt, ardeiul în fâșii și morcovul în rondele.
Transferați pieptul de pui prăjit într-o tavă, acoperiți stratul de carne de pui cu legume.
În tigaia în care ați prăjit carnea, adăugați piure de roșii, usturoi zdrobit și zahăr. Încălziți totul împreună la foc moderat.
Turnați acest suc de roșii în tava cu carne și legume.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați totul să se topească împreună aproximativ 40 de minute.
Iată, carnea de pui cu legume în sos de roșii este gata. Servește-l, de exemplu, cu orez sau pâine. Poftă bună!