Sursa :: Rogerio_Andrade from Getty Images
Pui cu umplutură
Această rețetă de friptură de pui cu umplutură a fost o preferată de generații întregi în bucătăria bunicii noastre și încă ne place să o pregătim pentru întâlnirile de familie sau reuniuni. Atât umplutura, cât și puiul sunt fragede, suculente și pline de savoare.
Ingrediente
Pui:
- 1 pui
- Sare, piper
- 1 Lingura Ardei
- 2 Cuișoare Usturoi
Umplutură:
- 1 baghetă
- 2 Cuișoare Usturoi
- O mână de crenguțe de pătrunjel
- 100 g unt
- 50 ml Smetana
- Sare, piper
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se usucă puiul și se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și usturoi.
Se taie bagheta în cuburi mici și se amestecă cu usturoiul ras, pătrunjelul, untul și smântâna. Se asezonează cu sare și piper.
Umpleți puiul cu acest amestec.
Se pune puiul într-o tavă de copt, se stropește cu apă și se coace la 180 de grade timp de aproximativ 2 ore. Se stropește puiul de mai multe ori cu grăsime în timpul coacerii.
Se servește cu garnitura preferată - cum ar fi legume sau cartofi prăjiți.