Sursa :: facebook:Magyaros házias receptek
Rețetă de bază pentru felul principal
Încercați această rețetă și nu veți fi dezamăgiți! Întotdeauna a fost una dintre preferatele mele pentru că este atât de ușor de făcut, dar atât de delicioasă.
Ingrediente
- 400 g Orice legume (de exemplu, morcovi, țelină, varză)
- 2 lingură ulei
- 1 lingură Făină fină
- 1 linguriță Ardei roșu
- 1 linguriță sare
- O jumătate de litru de apă sau supă de legume
- Smântână acră pentru servire
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, spălați și curățați bine legumele pe care doriți să le folosiți, apoi tăiați-le în cubulețe. Trucul meu personal este să spăl și să pregătesc întotdeauna mai întâi legumele, pentru a putea pregăti cu ușurință celelalte ingrediente în pauzele dintre tăieturi.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se adaugă legumele tăiate cubulețe. Le sotezi în tigaie timp de 5-10 minute sau până când sunt fragede. Este important să gătiți legumele la foc mediu pentru a nu se arde, dar se gătesc mai repede.
Apoi, se presară făina și ardeiul roșu peste legumele înmuiate și se amestecă bine. Acoperirea legumelor cu făină ajută ca tocănița să fie mai groasă și mai consistentă.
Se adaugă apoi apa sau bulionul de legume la legume și se lasă să fiarbă încă 20 de minute, adăugând sarea. Dacă doriți ca tocănița să fie mai bogată în aromă, vă recomand să folosiți bulion de legume în loc de apă.
Când legumele s-au înmuiat complet și aveți o consistență groasă, ca de bulion, ați terminat. Serviți cald cu smântână deasupra.