Sursa :: larik_malasha via Getty Images
Rețetă de caserolă de broccoli cu șuncă
Această caserolă delicioasă și consistentă de broccoli și șuncă este un favorit obișnuit pe masa de prânz a familiei noastre. De fiecare dată când fac caserola, bucătăria miroase minunat a brânză gratinată. Combinația dintre brânza cremoasă, broccoli crocant și șunca picantă este pur și simplu irezistibilă, iar caserola crocantă este cireașa de pe tort.
Ingrediente
- 1 kg Broccoli, spălat și tăiat în buchețele mici
- 300 g Șuncă, tăiată în cuburi
- 1 mic Ceapă, tocată mărunt
- 2 Presărat căței de usturoi
- 200 g Brânză rasă (de exemplu, Gouda sau mozzarella)
- 500 ml Cremă
- 3 ouă
- Sare, piper Nucșoară pentru asezonare
- Pesmet și unt pentru matriță
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti rețeta de caserolă de broccoli cu șuncă, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, eu ung întotdeauna cu unt vasul de caserolă și îl presărăm uniform cu pesmet. Acest lucru împiedică caserola să se lipească de vas și oferă o suprafață plăcut crocantă.
Se pune broccoli spălat și tăiat în apă clocotită și se opărește timp de 3 minute, în acest fel își va păstra culoarea strălucitoare și o parte din nutrienți în timpul coacerii. Dacă mă grăbesc, sar peste etapa de albire, rezultatul este în continuare delicios.
În timp ce broccoli se albește, poți să sotezi într-o tigaie șunca cu ceapa și usturoiul tocate mărunt. Este important să nu prăjiți prea mult șunca - aceasta trebuie doar să fie ușor rumenită și nu crocantă.
Apoi, amestec smântâna cu ouăle și asezonez amestecul cu sare, piper și nucșoară. În general, îmi place să fiu generoasă cu condimentele, în special cu nucșoara - dă o notă specială caserolei.
Acum este timpul pentru straturi: Mai întâi am întins un strat de broccoli în farfurie, urmat de șuncă și ceapă și în final de brânză. Apoi torn deasupra amestecul de smântână și ouă. Repet procesul până când se termină toate ingredientele, terminând cu un strat de brânză.
Am pus caserola cu broccoli și șuncă la cuptor pentru 25-30 de minute, până când brânza este frumos aurie și crocantă. Întotdeauna verific după 20 de minute pentru că fiecare cuptor este diferit.