Sursa :: Silvia Bogdanski via Adobe Stock
Rețetă de croissante de marțipan
Croissantele de marțipan sunt favorite în familia mea de Crăciun. De fapt, nu necesită prea mult efort pentru a le face și rezultatul este incredibil de delicios. Datorită formei lor, bilele de marțipan se transformă ușor în croissante, ceea ce le face să fie un adevărat punct de atracție pe măsuța de cafea.
Ingrediente
- 100 g zahăr de cofetărie
- 200 g Pastă de marțipan crud
- 2 Proteină (mărimea M)
- 200 g Migdale (tăiate felii)
- glazură de ciocolată
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face semilunele de marțipan, amestecați mai întâi zahărul pudră cu amestecul de marțipan brut într-un bol. Din experiența mea, este important ca marțipanul să fie moale, altfel va fi dificil de amestecat. Dacă este necesar, lăsați-l să ajungă mai întâi la temperatura camerei.
Apoi se adaugă cu grijă albușurile până când amestecul este uniform. Acest lucru nu trebuie făcut prea grăbit, astfel încât amestecul să rămână omogen.
Se presară migdalele pe o farfurie plată. Cu mâinile umezite, se iau porții mici din amestecul de marțipan și se modelează bile. Sfatul meu este să vă umeziți în continuare mâinile, altfel marțipanul se va lipi prea mult.
Apoi se trec bilele prin migdale, dându-le forma de croissant. Așezați croissantele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Migdalele feliate dau croissantelor aspectul lor caracteristic și asigură un exterior crocant.
Coaceți semilunele de marțipan la 150 de grade (cuptor cu ventilator) timp de aproximativ 10-15 minute, până când acestea devin aurii. Fiți cu ochii pe ele spre sfârșitul timpului de coacere, deoarece nu-mi place să se întunece prea tare. După ce s-au răcit, se decorează cu glazură de ciocolată.