PUBLICITATE

Sursa :: belkolev for Freepik

Rețeta de fazan cu piure de cartofi

Un preparat tradițional de toamnă, fazanul, este pregătit în această rețetă într-un mod simplu, dar elegant. Pasărea este umplută cu ierburi proaspete și condimente, apoi coaptă în cuptor până devine fragedă și suculentă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru fazan

  • 1 Bucată Fazan Adăugat la
  • 1 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Pinch piper Adăugat la
  • 2 Buchet Rosemary Adăugat la
  • 2 Buchet Cimbru Adăugat la
  • 3 Căței de usturoi usturoi Adăugat la

Pentru garnitura

  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 200 g Legume la alegere Adăugat la
  • 1 Lingură unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de fazan, preîncălziți cuptorul la 180°C. Condimentați fazanul pe interior și exterior cu sare și piper.

2. Pasul

Umpleți fazanul cu ramurile de rozmarin și cimbru, precum și cu usturoiul și legați-l împreună.

3. Pasul

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți fazanul pe toate părțile până când acesta devine ușor rumenit.

4. Pasul

Pune fazanul într-o tigaie de prăjit și coace-l în cuptor timp de aproximativ 60 de minute sau până când este gătit complet.

5. Pasul

În timp ce fazanul se gătește, fierbeți cartofii într-o oală cu apă sărată. Când cartofii sunt gata, pisați-i cu unt până devin piure.

6. Pasul

Căliți legumele într-o oală separată până când sunt gata.

7. Pasul

Serviți fazanul cu piureul de cartofi și legumele. Poftă bună! O masă foarte specială pentru sărbătoare!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou