Sursa :: Pixabay : chefjoannabarajas
Rețetă de morcovi cu unt
Îmi place această rețetă de morcovi cu unt pentru că este rapidă, sănătoasă și gustoasă. Am făcut această rețetă atât de des încât nu mai recunosc măduva din salata de morcovi - fiecare morcov este aromat și dulce, cu cantitatea potrivită de unt și zahăr.
Ingrediente
- 1 kg Morcovi
- 50 g unt
- 1 Linguriță zahăr
- sare și piper după gust
- Câteva crenguțe de pătrunjel proaspăt pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti morcovii cu unt, mai întâi se curăță și se taie morcovii în felii. După părerea mea, cel mai bine este ca morcovii să nu fie feliați prea subțire - acest lucru le dă un pic mai multă mușcătură și îmbunătățește textura preparatului finit.
Se aduce suficientă apă la fierbere într-o cratiță mare și se adaugă sare înainte de a adăuga morcovii. Gătiți morcovii timp de aproximativ 10 minute, până când sunt suficient de moi pentru a fi înțepați, dar au încă ceva mușcătură. Scurgeți morcovii înainte ca aceștia să devină prea moi.
În tigaia goală pe care tocmai ați folosit-o, topiți untul la foc mediu. Adăugați apoi zahărul și caramelizați scurt. Zahărul nu trebuie să devină prea închis la culoare, altfel ar putea avea un gust amar.
Se pun morcovii scurși înapoi în tigaie și se amestecă bine cu amestecul de unt și zahăr. Morcovii ar trebui să fie acum ușor lucioși, iar aroma dulce a untului și a zahărului ar trebui să umple încăperea. Lăsați morcovii la foc mic pentru încă câteva minute pentru a permite ca aromele să se dezvolte pe deplin.
Se condimentează morcovii cu unt cu sare și piper și se presară pătrunjel proaspăt tocat pentru a servi. Perfect ca garnitură la felul principal.