Sursa :: Pixabay : inekehuizing
Rețetă originală Pfeffernüsse
Ca adevărați gurmanzi de dulciuri în perioada Crăciunului, nu putem evita popularele nuci de turtă dulce. Această rețetă este folosită în familia mea de generații întregi și întotdeauna completează perfect întâlnirile noastre festive. Deși necesită ceva mai mult timp pentru preparare, răsplata este un gust și o aromă paradisiacă de Crăciun.
Ingrediente
- 125 g miere
- 50 g zahăr
- 50 g unt
- 250 g făină
- 1⁄2 Linguriță praf de copt
- 1 Linguriță praf de turtă dulce
- 1⁄2 Linguriță Semințe de anason măcinate
- 1⁄2 Linguriță Pulbere de cardamom
- 1 Pinch sare
- 1 ou
- 1 Lingură Pudră de cacao
- 200 g zahăr de cofetărie
- 3 Lingură suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de alune de ardei, se pun la fiert mierea, zahărul și untul într-o cratiță. Se amestecă continuu pentru a preveni arderea. Apoi se lasă amestecul să se răcească.
Se amestecă făina cu praful de copt, condimentele, sarea și pudra de cacao. Vă recomand să cerneți făina înainte de a o amesteca pentru a evita cocoloașele și pentru a obține o textură mai fină.
Se bate oul în amestecul de miere răcit și se amestecă bine. Apoi se adaugă treptat amestecul de făină și se frământă totul până se obține un aluat omogen.
Formați o bilă din aluat și lăsați-l să se odihnească în frigider cel puțin 30 de minute. Astfel, aluatul este mai ușor de manevrat și dă o formă mai frumoasă nucilor de ardei.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Formați aluatul în bile mici și așezați-le pe tava pregătită.
Coaceți alunele de ardei timp de aproximativ 15 minute. Ar trebui să aibă o culoare maro frumos, dar nu prea închisă. Dacă vă plac puțin mai moi, reduceți timpul de coacere cu câteva minute.
Pentru a face glazura, se amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie până se omogenizează. Se înmoaie individual alunele de ardei calde în glazură și se lasă să se întărească. Opțional, alunele de ardei pot fi acoperite și cu glazură de ciocolată.