PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Couleur

Rețetă simplă de pâine de nucă

Această pâine consistentă cu nuci este un clasic de familie în bucătăria mea, pe care o fac de ani de zile. Pâinea are o picanterie plăcută și este crocantă la exterior și moale la interior. Are un gust minunat cu brânză și gem sau pur și simplu cu unt. Nucile dau pâinii o textură plăcută și un gust deosebit. Încercați-o, familia dumneavoastră va adora pâinea cu nuci !

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 Gram făină de grâu Adăugat la
  • 1 Pachet drojdie uscată Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 2 Lingură de ceai zahăr Adăugat la
  • 300 ml apă călduță Adăugat la
  • 150 Gram Nuci, tocate grosier Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a coace pâinea cu nuci, mai întâi se toacă grosier nucile și se prăjesc într-o tigaie fără grăsime până când acestea sunt fragede. Aveți însă grijă, se pot arde repede. Mie îmi place să prăjesc nucile pentru că le intensifică aroma.

2. Pasul

Puneți făina de grâu, drojdia uscată, sarea și zahărul într-un castron mare. Aici este important ca drojdia să nu intre în contact direct cu sarea, deoarece sarea afectează acțiunea drojdiei. De aceea, eu am pus mai întâi făina în castron, apoi drojdia pe o parte, zahărul și sarea pe cealaltă.

3. Pasul

Se adaugă încet apa călduță și se amestecă cu o lingură de lemn pentru a forma un aluat. Este nevoie de răbdare aici - la început veți obține un aluat lipicios, greu de îmblânzit, dar dacă continuați să amestecați, ingredientele se vor combina treptat într-un aluat neted.

4. Pasul

Acum se frământă nucile prăjite în aluat. Din experiența mea, cel mai bun mod de a lucra nucile în aluat este cu mâinile. Aluatul poate fi un pic lipicios la început, dar prin frământare absoarbe nucile și devine mai ferm.

5. Pasul

Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de cel puțin două ore, până când își dublează volumul. De multe ori pun aluatul în cuptor (oprit, desigur) pentru că este plăcut, cald și fără curenți de aer.

6. Pasul

Se frământă din nou aluatul și se formează o pâine. Puteți lăsa pâinea să crească din nou, dar eu o pun direct în cuptorul preîncălzit la 180°C și o coc timp de aproximativ 40-45 de minute. Pâinea cu nucă trebuie să aibă o crustă aurie și să sune a gol când bateți în partea de jos.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou