Sursa :: Pixabay: Couleur
Rețetă simplă de pâine de nucă
Această pâine consistentă cu nuci este un clasic de familie în bucătăria mea, pe care o fac de ani de zile. Pâinea are o picanterie plăcută și este crocantă la exterior și moale la interior. Are un gust minunat cu brânză și gem sau pur și simplu cu unt. Nucile dau pâinii o textură plăcută și un gust deosebit. Încercați-o, familia dumneavoastră va adora pâinea cu nuci !
Ingrediente
- 500 Gram făină de grâu
- 1 Pachet drojdie uscată
- 1 Lingură de ceai sare
- 2 Lingură de ceai zahăr
- 300 ml apă călduță
- 150 Gram Nuci, tocate grosier
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace pâinea cu nuci, mai întâi se toacă grosier nucile și se prăjesc într-o tigaie fără grăsime până când acestea sunt fragede. Aveți însă grijă, se pot arde repede. Mie îmi place să prăjesc nucile pentru că le intensifică aroma.
Puneți făina de grâu, drojdia uscată, sarea și zahărul într-un castron mare. Aici este important ca drojdia să nu intre în contact direct cu sarea, deoarece sarea afectează acțiunea drojdiei. De aceea, eu am pus mai întâi făina în castron, apoi drojdia pe o parte, zahărul și sarea pe cealaltă.
Se adaugă încet apa călduță și se amestecă cu o lingură de lemn pentru a forma un aluat. Este nevoie de răbdare aici - la început veți obține un aluat lipicios, greu de îmblânzit, dar dacă continuați să amestecați, ingredientele se vor combina treptat într-un aluat neted.
Acum se frământă nucile prăjite în aluat. Din experiența mea, cel mai bun mod de a lucra nucile în aluat este cu mâinile. Aluatul poate fi un pic lipicios la început, dar prin frământare absoarbe nucile și devine mai ferm.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de cel puțin două ore, până când își dublează volumul. De multe ori pun aluatul în cuptor (oprit, desigur) pentru că este plăcut, cald și fără curenți de aer.
Se frământă din nou aluatul și se formează o pâine. Puteți lăsa pâinea să crească din nou, dar eu o pun direct în cuptorul preîncălzit la 180°C și o coc timp de aproximativ 40-45 de minute. Pâinea cu nucă trebuie să aibă o crustă aurie și să sune a gol când bateți în partea de jos.