Sursa :: katrinshine from Canva
Risotto cremos cu legume
Rețetă pentru un risotto cremos perfect, pregătit cu legume și Parmezan.
Ingrediente
Risotto
- 300 g Orez Arborio
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare usturoi
- 100 g unt
- 150 ml Vin alb
- 11⁄2 l supă de legume
- 50 g parmezan
Legume
- 2 ks morcovi
- 1 ks dovlecei
- 1 ks Ardei
Ultimele broșuri
Procedura
Într-o oală mică, aducem supa de legume la fierbere. O lăsăm pe foc mediu, pentru a rămâne mereu caldă.
Topim untul într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și usturoiul și le prăjim până devin translucide.
Adăugăm orezul și îl prăjim până începe să devină puțin transparent. Apoi adăugăm vin alb și lăsăm să se evapore.
Adăugăm treptat bulionul fierbinte, doar atât cât să acopere orezul. După fiecare adăugare de bulion, așteptăm până când se absoarbe.
Între timp, prăjim legumele într-o altă tigaie până se înmoaie. Când legumele sunt gata, le adăugăm la risotto.
Când orezul este absorbit și moale (după aproximativ 30 de minute), adăugăm Parmezan ras. Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Înainte de servire, presărăm cu ierburi proaspete.