PUBLICITATE

Sursa :: katrinshine from Canva

Risotto cremos cu legume

Rețetă pentru un risotto cremos perfect, pregătit cu legume și Parmezan.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Risotto

  • 300 g Orez Arborio Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare usturoi Adăugat la
  • 100 g unt Adăugat la
  • 150 ml Vin alb Adăugat la
  • 112 l supă de legume Adăugat la
  • 50 g parmezan Adăugat la

Legume

  • 2 ks morcovi Adăugat la
  • 1 ks dovlecei Adăugat la
  • 1 ks Ardei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Într-o oală mică, aducem supa de legume la fierbere. O lăsăm pe foc mediu, pentru a rămâne mereu caldă.

2. Pasul

Topim untul într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și usturoiul și le prăjim până devin translucide.

3. Pasul

Adăugăm orezul și îl prăjim până începe să devină puțin transparent. Apoi adăugăm vin alb și lăsăm să se evapore.

4. Pasul

Adăugăm treptat bulionul fierbinte, doar atât cât să acopere orezul. După fiecare adăugare de bulion, așteptăm până când se absoarbe.

5. Pasul

Între timp, prăjim legumele într-o altă tigaie până se înmoaie. Când legumele sunt gata, le adăugăm la risotto.

6. Pasul

Când orezul este absorbit și moale (după aproximativ 30 de minute), adăugăm Parmezan ras. Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Înainte de servire, presărăm cu ierburi proaspete.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou