Sursa :: teine from Getty Images
Risotto cu roșii
Risotto cu roșii este o mâncare delicioasă care este la fel de bună dacă este servită ca garnitură cu carne sau ca fel de mâncare de sine stătător. Această combinație de roșii proaspete, orez aromat și parmezan de bună calitate face din el un fel de mâncare perfect pentru o cină de vară.
Ingrediente
- 1 The Onion
- 1 lingură Uleiuri de măsline
- 1 sticlă Orez pentru risotto
- 4 buc Roșii coapte
- sare și piper după gust
- Câteva frunze de busuioc pentru decorare
Ultimele broșuri
Procedura
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se prăjesc, amestecând, până când se înmoaie și devin translucide.
Se adaugă orezul și se prăjește, amestecând, timp de aproximativ 2 minute.
Apoi se adaugă vinul și se fierbe, amestecând, până când acesta este complet absorbit.
Se adaugă 1 cană de bulion și se fierbe, amestecând frecvent, până când orezul a absorbit bulionul. Repetați acest proces, adăugând câte o cană de bulion, până când orezul este fraged, dar încă al dente. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 20-25 de minute.
Între timp, se curăță roșiile de coajă, se scot semințele și se taie în bucăți mici. Se adaugă la orez în ultimele 5 minute de gătit.
La final, se adaugă parmezanul ras, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă pentru a combina ingredientele.
Se servește risotto-ul decorat cu frunze de busuioc.