PUBLICITATE

Ruladă de cacao

O ruladă fără gluten, ușoară

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Ingredientele

  • 5 ou Adăugat la
  • 150 g Zahărul de mesteacăn are un index glicemic mai mic Adăugat la
  • 60 g cacao Adăugat la

Umplutura

  • 2 bucată banane Adăugat la
  • 1 ks frișcă bătută Adăugat la
  • 1 ks brânză de vaci fină Adăugat la
  • 60 g Ciocolată caldă de calitate Adăugat la
  • 2 linguri cacao Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Mi-am pregătit o tavă cu hârtie de copt, pe care am uns-o bine cu unt. Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade.

2. Pasul

Albușul l-am bătut cu 50 g de zahăr până a devenit ca zăpada. Zahărul l-am adăugat treptat.

3. Pasul

Am bătut și gălbenușurile cu restul de zahăr până la formarea unei spume, am adăugat cacao cernută și spuma rigidă. Aluatul rezultat l-am pus într-o tigaie unsă.

4. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 8 minute. Aluatul ar trebui să fie gata, dar să mai rămână moale, să nu se usuce. Puteți verifica cu o scobitoare, dacă este uscat, aluatul este copt. Mai bine opriți cuptorul mai devreme, pentru a fi capabili să-l rulezi. Scoateți tava și lăsați-o să se răcească pe tava.

5. Pasul

După câteva minute, am întors aluatul pe o altă tavă sau placă pentru a putea trage hârtia de copt. Apoi întoarceți din nou aluatul copt.

6. Pasul

Umplutura: 2 banane, 1 pachet de frișcă, 1 pachet de brânză de vaci fină, 60 g de ciocolată amară de calitate plus 2 linguri de cacao, îndulcitor dacă este necesar.

7. Pasul

Frisca o amestec cu ciocolată și o aduc la punctul de fierbere. Pun în frigider, cel mai bine peste noapte. Deci, dacă doriți să o umpleți cu frișcă pariziană de casă, trebuie să vă gândiți la asta mai devreme și să începeți pregătirea cu o zi înainte. Înainte de umplere, am bătut această frișcă cu ciocolată până s-a înăsprit, am pus-o pe aluat, am adăugat banane - fie tăiate pe jumătate, fie întregi - depinde de voi. Și am rulat ruloul. La final, am presărat cu cacao.

8. Pasul

Cum mă temeam că o voi mânca singură, deoarece este cu banane, contrariul a fost adevărat. Copiii au fost încântați de ea, a doua zi am copt alta.

9. Pasul

Versiunea cu brânză de vaci și zmeură - cu zahărul Muscovado în aluat, 130 g, brânză de vaci și o frișcă îndulcită cu două zaharuri vanilate și o linguriță de miere. O pachet de zmeură proaspătă, 125 g.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou