Ruladă de cacao
O ruladă fără gluten, ușoară
Ingrediente
Ingredientele
- 5 ou
- 150 g Zahărul de mesteacăn are un index glicemic mai mic
- 60 g cacao
Umplutura
- 2 bucată banane
- 1 ks frișcă bătută
- 1 ks brânză de vaci fină
- 60 g Ciocolată caldă de calitate
- 2 linguri cacao
Ultimele broșuri
Procedura
Mi-am pregătit o tavă cu hârtie de copt, pe care am uns-o bine cu unt. Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade.
Albușul l-am bătut cu 50 g de zahăr până a devenit ca zăpada. Zahărul l-am adăugat treptat.
Am bătut și gălbenușurile cu restul de zahăr până la formarea unei spume, am adăugat cacao cernută și spuma rigidă. Aluatul rezultat l-am pus într-o tigaie unsă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 8 minute. Aluatul ar trebui să fie gata, dar să mai rămână moale, să nu se usuce. Puteți verifica cu o scobitoare, dacă este uscat, aluatul este copt. Mai bine opriți cuptorul mai devreme, pentru a fi capabili să-l rulezi. Scoateți tava și lăsați-o să se răcească pe tava.
După câteva minute, am întors aluatul pe o altă tavă sau placă pentru a putea trage hârtia de copt. Apoi întoarceți din nou aluatul copt.
Umplutura: 2 banane, 1 pachet de frișcă, 1 pachet de brânză de vaci fină, 60 g de ciocolată amară de calitate plus 2 linguri de cacao, îndulcitor dacă este necesar.
Frisca o amestec cu ciocolată și o aduc la punctul de fierbere. Pun în frigider, cel mai bine peste noapte. Deci, dacă doriți să o umpleți cu frișcă pariziană de casă, trebuie să vă gândiți la asta mai devreme și să începeți pregătirea cu o zi înainte. Înainte de umplere, am bătut această frișcă cu ciocolată până s-a înăsprit, am pus-o pe aluat, am adăugat banane - fie tăiate pe jumătate, fie întregi - depinde de voi. Și am rulat ruloul. La final, am presărat cu cacao.
Cum mă temeam că o voi mânca singură, deoarece este cu banane, contrariul a fost adevărat. Copiii au fost încântați de ea, a doua zi am copt alta.
Versiunea cu brânză de vaci și zmeură - cu zahărul Muscovado în aluat, 130 g, brânză de vaci și o frișcă îndulcită cu două zaharuri vanilate și o linguriță de miere. O pachet de zmeură proaspătă, 125 g.