Sursa :: Pixabay: falovelykids
Rulouri de pui umplute la cuptor crocante și umplute la cuptor
Puiul fraged, umplutura savuroasă și crusta crocantă se îmbină împreună pentru a crea acest fel de mâncare care nu este doar plăcută la gust, ci și atrăgătoare din punct de vedere vizual.
Ingrediente
- 1 pui întreg
- Sare după gust.
- 1⁄2 linguriță Piper negru.
- 1 linguriță Pastă de usturoi.
- 1 linguriță Pastă de ghimbir.
- 2 căni De pesmet.
- O mână de ierburi proaspete (pătrunjel, cimbru rozmarin)
- 1 Ou pentru spălarea ouălor.
- 2 tbls De ulei de măsline.
- 1 Ceapă tocată mărunt.
- 2 Morcovi tăiați mărunt.
- 200 gms De ciuperci tăiate mărunt.
- 2 cuișoare De usturoi tocat mărunt.
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați puiul și uscați-l cu un prosop de bucătărie. Acest lucru este important, deoarece umiditatea poate interfera cu procesul de marinare.
Se condimentează puiul cu sare, piper negru, usturoi și pastă de ghimbir. Se lasă la marinat cel puțin 30 de minute. Am constatat că o marinare mai îndelungată sporește mult aroma.
În timp ce așteptați ca puiul să se marineze, pregătiți umplutura. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa și morcovii și rumeniți-i până când devin moi.
Adăugați ciupercile și usturoiul tocat în tigaie. Sărați ușor și continuați să gătiți până când ciupercile au eliberat și apoi au reabsorbit apa - veți ști că acest lucru se întâmplă atunci când tigaia devine vizibil mai uscată.
Se ia de pe foc și se adaugă ierburile proaspete. Se lasă deoparte să se răcească.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade (190 de grade Celsius). Umplerea și legarea puiului înainte de a fi prea fierbinte ușurează procesul.
Umpleți puiul cu amestecul de legume. Încercați să nu umflați prea mult, deoarece umplutura s-ar putea să se împrăștie în timpul gătitului.
Se rulează puiul și se fixează cu sfoară de gătit sau cu scobitori pentru a-și păstra forma în timpul gătitului.
Aplicați oul și apoi tăvăliți puiul în pesmet, astfel veți obține un strat crocant pentru rulada de pui.
Puneți rulada de pui pe o tavă de copt și coaceți-o timp de aproximativ 1 oră sau până când puiul este bine gătit.