Sursa :: Karolina Grabowska from Pexels
Rulouri simple pentru micul dejun
Întotdeauna mi-a plăcut pâinea de casă. Mirosul, gustul și textura ei sunt complet incomparabile cu ceea ce cumperi din magazin. Deseori fac aceste chifle simple pentru micul dejun. Sunt moi, pufoase și perfecte pentru a fi unse cu unt sau gem. Cel mai bun lucru este că sunt foarte simplu de preparat.
Ingrediente
- 500 g făină de grâu
- 2 lingurițe Drojdie uscată
- 2 lingurițe Zahăr
- 1 linguriță Săruri
- 280 ml Apă caldă
- 2 linguri Ulei
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, se combină făina, drojdia, zahărul și sarea. Nu uitați să nu puneți sarea direct pe drojdie, deoarece aceasta își poate pierde activitatea.
Adăugați apa caldă și uleiul și frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute, până când devine neted și elastic. Dacă aluatul este prea uscat, puteți adăuga mai multă apă, dar nu uitați - este întotdeauna mai bine să adăugați mai puțină la început, deoarece nu veți putea inversa procesul mai târziu.
Acoperiți castronul cu o cârpă și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când și-a dublat volumul. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald și liniștit, fără curenți de aer.
După acest timp, puneți aluatul pe o planșetă presărată cu făină și împărțiți-l în 8 porții egale. Formați-le în chifle rotunde.
Așezați chiflele modelate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le din nou la crescut pentru încă 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți chiflele timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Sfat - în timp ce chiflele se coc, turnați puțină apă în partea inferioară a cuptorului. Apa aburindă va crea o atmosferă foarte umedă care va da chiflelor o crustă crocantă și un interior moale.