Sursa :: DeniseBush from Getty Images Signature
Salată de cartofi cu maioneză
Salată tradițională de cartofi cu maioneză, potrivită ca garnitură pentru felul principal.
Ingrediente
- 1 kg Cartof
- 3 bucată ouă
- 1 bucată ceapă mare
- 200 ml Maioneză
- Sare după gust
- Piper negru măcinat, după gust
- 2 ro Muștar
- 2 ro Oțet
- Diverse legume după gust (de exemplu, ardei, castraveți)
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi mici. Fierbeți-i în apă cu sare până când sunt moi, dar nu se sfărâmă. De obicei, se fierb aproximativ 20 de minute, dar verificați întotdeauna dacă sunt moi cu o furculiță înainte de a-i lua de pe foc.
În timp ce cartofii se gătesc, fierbeți ouăle. Acest lucru durează aproximativ 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
Se toacă mărunt ceapa și se adaugă în castron. Apoi se adaugă maioneza, muștarul și oțetul. Se amestecă totul bine.
Când cartofii și ouăle sunt fierte, se lasă să se răcească puțin. Apoi se taie cartofii și ouăle decojite în cuburi și se adaugă în castronul cu celelalte ingrediente.
La final, adăugați sare și piper după gust și adăugați legume tocate, dacă aveți. Amestecați totul bine și dați la frigider cel puțin o oră înainte de servire. Această salată este mai bună atunci când a avut timp să se răcească, astfel încât aromele să se îmbine cu adevărat.