Sursa :: ALLEKO for iStockPhotos
Salată de varză de Bruxelles cu portocală și nucă
O salată sănătoasă și crocantă de varză de Bruxelles cu portocale și nuci. O salată perfectă pentru sezonul rece.
Ingrediente
Salată
- 500 g Conopidă de Bruxelles
- 2 Portocale
- 100 g nuci
Îmbrăcare
- 2 Lingură ulei de măsline
- 1 Lingură suc de lămâie
- 1 Cățel de usturoi
- 1 Pinch sare
- 1 Pinch piper
- 2 Lingură Oțet balsamic
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru salata de varză de Bruxelles, curățați varza, o tăiați pe jumătate și o blanchiți într-o oală cu apă clocotită. Apoi se scurge și se lasă să se răcească. Prăjiți-o pe scurt în ulei într-o tigaie.
Curățați portocalele și tăiați-le în felii. Tăiați nucile grosier.
Pentru dressing, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul balsamic, usturoiul zdrobit, sarea și piperul într-un castron mic.
Amestecați varza de Bruxelles, portocalele și nucile într-un bol mare de salată. Adăugați dressing-ul peste și amestecați bine.
Înainte de servire, lăsați salata de varză de Bruxelles să se infuzeze puțin. Poftă bună!