Sursa :: peredniankina from Getty Images
Salată de varză murată
Salata de varză murată este una dintre alimentele de bază ale bucătăriei tradiționale poloneze. Am făcut și eu de multe ori acest fel de mâncare simplă, dar extrem de gustoasă. Se potrivește perfect cu carnea sau cu cartofii prăjiți.
Ingrediente
- 500 g Varză murată
- 1 buc Morcov mare
- 1 buc ceapă mare
- 2 linguri Ulei vegetal
- Sare, piper după gust
- Lingură de zahăr
- 1⁄2 lingurițe Chimen
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a scurge bine varza acră. Din experiența mea, înmuierea excesivă a verzei cu apă poate reduce intensitatea aromei sale, iar acesta este un lucru pe care dorim să-l evităm.
Apoi se dau morcovii pe răzătoare cu ochiuri grosiere. Un sfat simplu, dar important: adăugarea de morcovi va adăuga dulceață și culoare salatei.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa.
Se pune o tigaie pe foc, se adaugă uleiul vegetal și se încălzește până se încinge. Adăugați apoi ceapa tocată și prăjiți-o până când devine aurie. Căldura mare de la început va ajuta ceapa să prindă culoare rapid.
Se adaugă în tigaie varza, morcovul ras, sarea, piperul, zahărul și chimenul. Se amestecă bine toate ingredientele și se prăjește timp de 5-7 minute. Recomand prudență la prăjire pentru ca varza să nu se ardă pe fund.
Se transferă salata gata preparată pe o farfurie. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.