PUBLICITATE

Sursa :: peredniankina from Getty Images

Salată de varză murată

Salata de varză murată este una dintre alimentele de bază ale bucătăriei tradiționale poloneze. Am făcut și eu de multe ori acest fel de mâncare simplă, dar extrem de gustoasă. Se potrivește perfect cu carnea sau cu cartofii prăjiți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Varză murată Adăugat la
  • 1 buc Morcov mare Adăugat la
  • 1 buc ceapă mare Adăugat la
  • 2 linguri Ulei vegetal Adăugat la
  • Sare, piper după gust Adăugat la
  • Lingură de zahăr Adăugat la
  • 12 lingurițe Chimen Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Începeți prin a scurge bine varza acră. Din experiența mea, înmuierea excesivă a verzei cu apă poate reduce intensitatea aromei sale, iar acesta este un lucru pe care dorim să-l evităm.

2. Pasul

Apoi se dau morcovii pe răzătoare cu ochiuri grosiere. Un sfat simplu, dar important: adăugarea de morcovi va adăuga dulceață și culoare salatei.

3. Pasul

Se curăță și se toacă mărunt ceapa.

4. Pasul

Se pune o tigaie pe foc, se adaugă uleiul vegetal și se încălzește până se încinge. Adăugați apoi ceapa tocată și prăjiți-o până când devine aurie. Căldura mare de la început va ajuta ceapa să prindă culoare rapid.

5. Pasul

Se adaugă în tigaie varza, morcovul ras, sarea, piperul, zahărul și chimenul. Se amestecă bine toate ingredientele și se prăjește timp de 5-7 minute. Recomand prudență la prăjire pentru ca varza să nu se ardă pe fund.

6. Pasul

Se transferă salata gata preparată pe o farfurie. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou