Sursa :: Pixabay
Somon delicios la cuptor în papillote în pergament
Acest preparat clasic francez Salmon en Papillote este un mod delicios de a găti somonul. Însemnând "în pergament", această metodă presupune gătirea somonului și a unei varietăți de ingrediente învelite într-o pungă de hârtie pergament, permițând aromelor să se amestece și să se infuzeze în timpul procesului de gătire. Rezultă astfel o mâncare gourmet, ușor de preparat, dar cu un aspect foarte sofisticat.
Ingrediente
- 4 Fileuri de somon
- 1 Dovlecel mediu, tăiat în felii
- 1 Ardei gras roșu, tăiat felii
- 1 Ardei gras galben, tăiat felii
- 4 felie De lămâie proaspătă
- 4 tbls de ulei de măsline
- 4 tbls De vin alb
- sare și piper după gust
- 4 Bucăți mari de hârtie pergament
- Crenguțe proaspete de mărar pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200°C (400°F).
Așezați un file de somon în centrul fiecărei bucăți de hârtie pergament. Se presară cu sare și piper.
Împărțiți feliile de dovlecel și de ardei gras în mod egal între cele 4 fileuri de somon, așezându-le deasupra peștelui. Așezați câte o felie de lămâie deasupra fiecărei stive.
Se stropesc 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de vin alb peste fiecare porție.
Îndoiți hârtia de pergament peste somon, îndoind și răsucind marginile pentru a o închide bine.
Se așază pachetele pe o foaie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pentru a servi, tăiați pachetele (aveți grijă la aburi!), decorați cu mărar proaspăt și savurați imediat.