PUBLICITATE
Sursa :: tasha_lyubina from Getty Images
Sos beurre blanc
O rețetă simplă pentru prepararea sosului beurre blanc, care, tradus din franceză, înseamnă 'unt alb'. Acest sos este un component clasic al bucătăriei franceze și se potrivește perfect cu peștele sau fructele de mare.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
2
- 200 g unt
- 50 ml vin alb
- 50 ml Oțet de vin alb
- 2 ks șalote
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
20 min.
1. Pasul
Încălziți vinul, oțetul și șalota într-o oală mică, până când lichidul se evaporă aproape complet. Aproximativ 5 minute.
2. Pasul
Adăugați bucăți de unt și continuați să amestecați până când untul se topește și sosul este neted.
3. Pasul
Se strecoară sosul și se reîncălzește înainte de servire, dar nu se fierbe. Se servește cald.