Sursa :: Pixabay: igorovsyannykov
Sos de pui japonez Karaage făcut în casă
Acesta este un sos aromat care îmbunătățește gustul puiului prăjit japonez (Karaage). Scoate în evidență o dulceață unică, picantă, pe care nu te poți abține să nu ți-o permiți.
Ingrediente
- 1⁄2 ceașcă sos de soia
- 3 tbls miere sau zahăr brun
- 2 tbls Sake sau vin alb
- 1 lingură oțet de orez
- 1 lingură Ghimbir fin tocat mărunt
- 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță Amidon de porumb amestecat cu o lingură de apă
- 1 linguriță Semințe de susan (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a vă aduna toate ingredientele într-un singur loc. În acest fel, nu te vei grăbi să cauți ceva în timp ce sosul tău este pe foc.
Într-o cratiță mică, la foc mediu, se combină sosul de soia, mierea, sake și oțetul de orez. Se amestecă până când mierea este complet dizolvată. Nu uitați, nu lăsați niciodată să ajungă la fierbere complet. Atunci când preparați sosuri, este vorba mai degrabă de a lăsa aromele să se căsătorească între ele în timp, în timp ce stați cu ochii în patru.
Adăugați în cratiță ghimbirul și usturoiul. Lăsați acest amestec să fiarbă timp de 2-3 minute, amestecând din când în când pentru a vă asigura că toate aromele sunt bine combinate. Și da, aroma pe care o degajă această fuziune este de-a dreptul hipnotizantă, atunci știi că ești pe drumul cel bun.
Se amestecă în cratiță, puțin câte puțin, amidonul de porumb, până se ajunge la grosimea dorită. Sosul ar trebui să acopere spatele unei linguri, dar să se scurgă în continuare într-un jet lin. Răbdarea este cheia aici, deoarece dacă adăugați prea mult dintr-o dată, sosul poate deveni prea gros, iar dacă îl încălziți prea repede, poate să devină grumos.
După ce sosul s-a îngroșat, se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească. Se ornează cu semințe de susan, dacă se dorește.
Păstrați acest sos într-un recipient ermetic în frigider. Va rezista câteva săptămâni și este un sos convenabil, gata să ridice jocul de arome al oricărui fel de mâncare, în special al celor care necesită un pic de răsucire crocantă, dulce și picantă.