PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: igorovsyannykov

Sos de pui japonez Karaage făcut în casă

Acesta este un sos aromat care îmbunătățește gustul puiului prăjit japonez (Karaage). Scoate în evidență o dulceață unică, picantă, pe care nu te poți abține să nu ți-o permiți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 12 ceașcă sos de soia Adăugat la
  • 3 tbls miere sau zahăr brun Adăugat la
  • 2 tbls Sake sau vin alb Adăugat la
  • 1 lingură oțet de orez Adăugat la
  • 1 lingură Ghimbir fin tocat mărunt Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 linguriță Amidon de porumb amestecat cu o lingură de apă Adăugat la
  • 1 linguriță Semințe de susan (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

15 min.
1. Pasul

Începeți prin a vă aduna toate ingredientele într-un singur loc. În acest fel, nu te vei grăbi să cauți ceva în timp ce sosul tău este pe foc.

2. Pasul

Într-o cratiță mică, la foc mediu, se combină sosul de soia, mierea, sake și oțetul de orez. Se amestecă până când mierea este complet dizolvată. Nu uitați, nu lăsați niciodată să ajungă la fierbere complet. Atunci când preparați sosuri, este vorba mai degrabă de a lăsa aromele să se căsătorească între ele în timp, în timp ce stați cu ochii în patru.

3. Pasul

Adăugați în cratiță ghimbirul și usturoiul. Lăsați acest amestec să fiarbă timp de 2-3 minute, amestecând din când în când pentru a vă asigura că toate aromele sunt bine combinate. Și da, aroma pe care o degajă această fuziune este de-a dreptul hipnotizantă, atunci știi că ești pe drumul cel bun.

4. Pasul

Se amestecă în cratiță, puțin câte puțin, amidonul de porumb, până se ajunge la grosimea dorită. Sosul ar trebui să acopere spatele unei linguri, dar să se scurgă în continuare într-un jet lin. Răbdarea este cheia aici, deoarece dacă adăugați prea mult dintr-o dată, sosul poate deveni prea gros, iar dacă îl încălziți prea repede, poate să devină grumos.

5. Pasul

După ce sosul s-a îngroșat, se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească. Se ornează cu semințe de susan, dacă se dorește.

6. Pasul

Păstrați acest sos într-un recipient ermetic în frigider. Va rezista câteva săptămâni și este un sos convenabil, gata să ridice jocul de arome al oricărui fel de mâncare, în special al celor care necesită un pic de răsucire crocantă, dulce și picantă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou