PUBLICITATE

Sursa :: pixelshot from Canva

Sos de roșii cu chiftele

Un sos de roșii delicios cu chifteluțe, la care puteți adăuga, de exemplu, găluște.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne tocată de vită Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 500 g Roșii coapte Adăugat la
  • sare și piper negru măcinat Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • 50 g Pesmet Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • Ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul.

2. Pasul

Înainte de a începe să faci chifteluțele, îți recomand să pregătești toate ingredientele pentru ca totul să fie mai ușor de pregătit ulterior.

3. Pasul

Adăugați la carnea tocată oul, pesmetul, jumătate din usturoiul și ceapa tocate, sare, piper și amestecați. Se modelează în bile mici.

4. Pasul

Într-o tigaie, se prăjesc chiftelele în ulei până devin aurii.

5. Pasul

Adăugați restul de ceapă și usturoi în tigaie și rumeniți-le până se înmoaie.

6. Pasul

Adăugați roșiile tocate și asezonați cu sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute, până când sosul este gros.

7. Pasul

Adăugați chiftelele în sos și lăsați-le să fiarbă la foc mic încă 10 minute.

8. Pasul

Puteți orna sosul cu ierburi proaspete înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou