Sursa :: pixelshot from Canva
Sos de roșii cu chiftele
Un sos de roșii delicios cu chifteluțe, la care puteți adăuga, de exemplu, găluște.
Ingrediente
- 500 g Carne tocată de vită
- 1 bucată The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 500 g Roșii coapte
- sare și piper negru măcinat
- 1 bucată ou
- 50 g Pesmet
- ulei de măsline
- Ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel)
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Înainte de a începe să faci chifteluțele, îți recomand să pregătești toate ingredientele pentru ca totul să fie mai ușor de pregătit ulterior.
Adăugați la carnea tocată oul, pesmetul, jumătate din usturoiul și ceapa tocate, sare, piper și amestecați. Se modelează în bile mici.
Într-o tigaie, se prăjesc chiftelele în ulei până devin aurii.
Adăugați restul de ceapă și usturoi în tigaie și rumeniți-le până se înmoaie.
Adăugați roșiile tocate și asezonați cu sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute, până când sosul este gros.
Adăugați chiftelele în sos și lăsați-le să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
Puteți orna sosul cu ierburi proaspete înainte de servire.