Sursa :: kabVision for Adobe Stock
Spaetzle clasic de varză șvăbească
Această mâncare tradițională din sudul Germaniei este una dintre preferatele mele, pe care am pregătit-o de multe ori. Combinația dintre spaetzle sărat și gustul ușor acrișor al verzei nu este doar delicioasă, ci și foarte sățioasă. O adevărată mâncare reconfortantă care are un gust deosebit de bun în sezonul rece!
Ingrediente
- 300 g Spaetzle
- 500 g varză murată
- 2 ceapă
- 100 g bacon
- 1 Lingură ulei
- sare și piper
- 1 Linguriță Semințe de chimen
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti Krautspätzle, mai întâi se taie ceapa și baconul. Acest pas asigură că aceste ingrediente se gătesc uniform și își distribuie bine aromele.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește baconul în el. Vă recomand să nu prăjiți baconul prea crocant, altfel va deveni prea tare.
Se adaugă ceapa și se sotează până când devine translucidă. Coacerea la abur a cepei în slănina topită dezvoltă o aromă deosebit de puternică.
Se adaugă varza și semințele de chimen și se fierbe la foc mediu timp de 20 de minute. Dacă doriți, puteți scurge varza cu puțină apă sau bulion pentru a o face mai suculentă.
Se amestecă spaetzle în varză și se condimentează cu sare și piper. Consider că piperul proaspăt măcinat face o mare diferență aici.
Se amestecă din nou bine varza spaetzle și se mai fierbe câteva minute. Astfel, se asigură că spaetzle absoarbe aromele de varză.