PUBLICITATE

Sursa :: kabVision for Adobe Stock

Spaetzle clasic de varză șvăbească

Această mâncare tradițională din sudul Germaniei este una dintre preferatele mele, pe care am pregătit-o de multe ori. Combinația dintre spaetzle sărat și gustul ușor acrișor al verzei nu este doar delicioasă, ci și foarte sățioasă. O adevărată mâncare reconfortantă care are un gust deosebit de bun în sezonul rece!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 300 g Spaetzle Adăugat la
  • 500 g varză murată Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 100 g bacon Adăugat la
  • 1 Lingură ulei Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 Linguriță Semințe de chimen Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti Krautspätzle, mai întâi se taie ceapa și baconul. Acest pas asigură că aceste ingrediente se gătesc uniform și își distribuie bine aromele.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește baconul în el. Vă recomand să nu prăjiți baconul prea crocant, altfel va deveni prea tare.

3. Pasul

Se adaugă ceapa și se sotează până când devine translucidă. Coacerea la abur a cepei în slănina topită dezvoltă o aromă deosebit de puternică.

4. Pasul

Se adaugă varza și semințele de chimen și se fierbe la foc mediu timp de 20 de minute. Dacă doriți, puteți scurge varza cu puțină apă sau bulion pentru a o face mai suculentă.

5. Pasul

Se amestecă spaetzle în varză și se condimentează cu sare și piper. Consider că piperul proaspăt măcinat face o mare diferență aici.

6. Pasul

Se amestecă din nou bine varza spaetzle și se mai fierbe câteva minute. Astfel, se asigură că spaetzle absoarbe aromele de varză.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou