Sursa :: pundapanda Canva
Supă de năut cu smântână și spanac
Această supă de năut bogat condimentată și cremoasă este cu adevărat un fel de mâncare special. Combinația delicioasă de smântână și spanac este o alegere ideală pentru o zi rece de iarnă sau pentru o zi obișnuită din săptămână.
Ingrediente
- 200 g năut
- 1 db ceapă
- 2 gerezd usturoi
- 300 g Spanac
- 250 ml Smântână tare
- 1 linguriță Turmeric
- 1⁄2 linguriță Ardei umplut
- 1 db Chili uscat
- 1 linguriță Sare
- 500 ml apă
- 2 lingură ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Inmuiem nautul de cicoare seara precedenta.
Tăiem ceapa și usturoiul în bucăți mici.
Încălzim uleiul de măsline într-o oală mare, adăugăm ceapa și usturoiul, apoi le călim până devin transparente.
Adăugăm năutul, turmericul, paprika și chili, apoi amestecăm.
Adăugăm apa, apoi o sărăm.
Gătim supa la foc mediu până când năutul se înmoaie.
Adăugăm spanacul, apoi îl amestecăm și îl gătim încă 5 minute.
În final, adăugăm smântâna, apoi o amestecăm și o lăsăm să fiarbă încă 1-2 minute.
Înainte de servire, verificăm aromele și, dacă este necesar, le corectăm.