Sursa :: YelenaYemchuk from Getty Images
Supă de pește de Crăciun
Am pregătit această rețetă de supă de pește de Crăciun de nenumărate ori, este o parte tradițională și esențială a sărbătorilor noastre de Crăciun.
Ingrediente
- 1 kg Capete și oase de pește
- 2 bucată Morcovi
- 2 bucată Pătrunjel
- 1 bucată The Onion
- 3 zrnka Ardei
- 3 bucată Cuișoare
- frunză de dafin
- 100 ml Vin alb
- sare
- 2 l Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală bine capetele și oasele de pește și se pun într-o oală mare.
Se adaugă morcovii și pătrunjelul curățate și tocate, ceapa, ardeiul, cuișoarele, foaia de dafin, sarea și apa. Se acoperă și se lasă să se gătească încet timp de aproximativ 1½ ore.
Apoi se strecoară stocul printr-o sită fină și se pune înapoi într-o oală curată.
Se adaugă vinul alb și se amestecă. Eu prefer un vin semi-sec aici, dar las supa să fiarbă pentru a lăsa alcoolul din vin să se evapore. În acest fel, supa are o aromă mai fină și mai rafinată.
Supa de pește de Crăciun este gata, trebuie doar să o serviți. O puteți asezona cu sare după gust.