PUBLICITATE

Sursa :: kabVisio for Getty Images

Supă de praz cu carne tocată - Comfort Food

Am făcut această supă de praz cu carne tocată de nenumărate ori, fiindcă este o preferată în special de familia mea. Este minunat de aromată, consistentă și caldă - exact ce trebuie pentru zilele reci. Dar are un gust delicios și în perioada de tranziție sau în zilele de primăvară ceva mai răcoroase.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g praz Adăugat la
  • 500 g Carne tocată amestecată Adăugat la
  • 1 dimensiune medie ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 l bulion de vită Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • 1 Tablespoon ulei Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper Adăugat la
  • Ardei Adăugat la
  • Nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pentru a găti rețeta de supă de praz cu carne tocată, începeți cu carnea tocată. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se adaugă carnea tocată. Îmi place ca carnea să fie frumos sfărâmicioasă și rumenită, așa că o prăjesc întotdeauna destul de mult timp. Nu uitați să o asezonați cu sare, piper și paprika.

2. Pasul

În timp ce carnea se rumenește, se toacă ceapa și usturoiul și se adaugă la carne. Același lucru este valabil și aici: nu vă grăbiți. Ceapa și usturoiul ar trebui să fie frumos rumenite și aurii, ceea ce dă și mai multă savoare supei.

3. Pasul

Acum ajungem la praz. Tăiați-i în inele subțiri și spălați-i bine. Eu pun întotdeauna inelele de praz într-un bol cu apă rece și apoi le învârt puțin. Acest lucru clătește nisipul care este adesea încă ascuns în straturile de praz.

4. Pasul

Adăugați prazul la carnea și ceapa din tigaie și sotați totul împreună până când prazul s-a înmuiat. Aici este nevoie de răbdare: lăsați prazul să se înăbușe foarte mult timp, aproape că ar trebui să se destrame. Acest lucru va face ca supa să fie deosebit de cremoasă mai târziu.

5. Pasul

Acum este timpul pentru acțiuni. Turnați-l în cratiță și lăsați supa să fiarbă la foc mic timp de cel puțin 20 de minute. Gustați supa din când în când și asezonați-o după caz. Nu uitați că stocul conține și sare, așa că aveți grijă la adăugarea de sare în plus.

6. Pasul

La final, adăugați smântâna la supa de praz cu tocătură. Întotdeauna folosesc varianta cu grăsime integrală, deoarece conferă supei o cremozitate deosebită. Dar, desigur, puteți alege și o versiune cu mai puțină grăsime. Aduceți din nou supa la fierbere pentru scurt timp și apoi aromatizați-o pentru ultima oară.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou