Sursa :: Pixabay: platinumproperties1
Tacos umplute cu vinete prăjite crocante și prăjite
Infuzată cu mirodenii mexicane, vinetele servesc drept înlocuitor perfect al cărnii în tacos vegetarieni. Întregul proces este necomplicat, iar rezultatul, delicios de satisfăcător.
Ingrediente
- 2 Vinete de mărime medie
- 1 ceașcă De roșii tăiate cubulețe
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 ardei gras verde tocat fin
- 2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță suc de lime
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță Ardei
- 1 linguriță pulbere de ardei iute
- sare și piper după gust
- 8 Tortillas mici de porumb
- 1 ceașcă Salată verde mărunțită
- 1⁄2 ceașcă Brânză mărunțită (opțional)
- 2 tbls ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 400 grade F (aproximativ 200 grade C). În timp ce se încălzește, tăiați vinetele în cuburi mici - am descoperit că bucățile mai mici absorb mai bine aromele acumulate. Așezați cuburile de vinete pe o foaie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline. Se presară generos sare, piper și condimentele - chimen, paprika și pudră de chili. Se amestecă bine și se prăjesc timp de aproximativ 20 de minute sau până când vinetele devin aurii și moi. Nu uitați, amestecarea frecventă asigură prăjirea uniformă a vinetelor.
În timp ce vinetele se prăjesc, puteți pregăti umplutura pentru taco. Sotați ceapa, ardeiul verde și usturoiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Iată un sfat: gătiți-le până când se înmoaie pentru a avea un pic de crocant, de obicei aproximativ 5 minute. Apoi, adăugați roșiile tăiate cubulețe și fierbeți amestecul. Acest lucru nu numai că intensifică aromele, dar rezultă și o umplutură mai consistentă.
După ce vinetele sunt prăjite, încorporați-le în amestecul din tigaie. Încorporați sucul de lămâie pentru acel punch picant care echilibrează frumos aromele. Umplutura este acum gata.
Încălziți tortilla într-o tigaie uscată la foc mediu-mare timp de aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Veți ști că sunt gata atunci când încep să arate mici pete maronii; aveți grijă să nu exagerați! Distribuiți uniform umplutura de vinete între tortillas, acoperiți-le cu salată verde mărunțită și presărați-le cu brânză, dacă doriți. Serviți tacos de vinete calde și savurați!