Tartă cu mere
Această rețetă provine din cartea de bucate a bunicii mele, care susținea că plăcinta cu mere era arma ei secretă. Prăjitura aluată făcută cu merele pe care le aducea ea însuflețea întotdeauna întâlnirile de familie. Așa le fac și eu.
Ingrediente
- 4 frumos Marele măr
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 2 linguriță Praf de copt
- 1 ou
- 1 pachet zahăr vanilat
- Un vârf de cuțit de sare
- Scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180°C. Aveți grijă să nu supraîncălziți, deoarece merele se pot arde mai repede.
Apoi, se curăță merele și se taie în cubulețe. Întotdeauna îmi fac plăcinta cu mere cu mere mari, astfel încât este mult mai suculentă și mai zemoasă.
Într-un castron mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Aceste ingrediente uscate vor da structura tartei.
Într-un alt bol, se topește untul (nu prea fierbinte), apoi se adaugă oul și zahărul vanilat. Amestecul de unt trebuie să fie moale și neted.
Se toarnă amestecul de mere în ingredientele uscate. Cel mai bun mod de a vă asigura că totul este bine amestecat este să amestecați cu mâna.
După ce aluatul este asamblat, se presează într-o tavă de copt unsă și tapetată cu făină și se presară deasupra scorțișoară. Acest lucru conferă tartei cu mere aroma sa caracteristică.
Coaceți tarta în cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Când partea de sus este frumos rumenită, este cu siguranță gata. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.