:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/7pi4i5m4L2IUgjWimTH3/eaf38e61e094638489089f5f40fd63.jpeg)
Tartă delicioasă cu mere
Această tartă cu mere proaspete și aromă de scorțișoară este desertul perfect pentru o zi de toamnă. Umplutura dulce și cremoasă se îmbină perfect cu blatul crocant și gustul picant de scorțișoară.
Ingrediente
- 1 foaie de aluat fraged
- 4 mere medii curățate și tăiate felii subțiri
- 1⁄4 cană zahăr brun
- 1⁄4 cană făină
- 1 lingură scorțișoară măcinată
- 1⁄4 linguriță sare
- 1⁄2 linguriță extract de vanilie
- 1⁄2 cană Smântână
- 1 ou
- 2 linguri unt topit
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați foaia de aluat într-o formă de tartă și tăiați excesul de aluat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/7pi4i5m4L2IUgjWimTH3/489c34cb93c9850fa5e6cd306adcd7.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un bol, amestecați merele cu zahărul brun, făina, scorțișoara, sarea și extractul de vanilie. Așezați amestecul de mere peste aluatul din formă. Într-un alt bol, bateți smântâna cu oul și untul topit. Turnați amestecul peste mere.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/7pi4i5m4L2IUgjWimTH3/ceba309c54fd121eb3047f88f3cb28.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți timp de 45-50 de minute sau până când aluatul este rumenit și umplutura este bine coaptă. Lăsați să se răcească timp de 15 minute înainte de a servi. Poftă bună!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/7pi4i5m4L2IUgjWimTH3/b0c2d7501d20ec34fdf6b4da0fd465.jpeg)
Sursa :: Youtube