Telecí karbanátky
Užasný recept předavaný po generace
Ingrediente
- 11⁄2 kg Frasă de vită
- 500 g Bucată de ficat de rață
- 1 kg Oase de vițel și curcan pentru bulion
- sare și piper
- nucșoară
- Rosemary
- 100 g unt
- 70 g Făină netedă
- 1 dcl Vin alb uscat
- 1 l Supă de vită din oase
- 150 ml Smetana
- 2 ks frunză de dafin
Ultimele broșuri
Procedura
În vas, puneți mușchi de vită tocat, ficat de rață tăiat și măduvă de oase de vită fierte, toate se amestecă sau taie bine, se condimentează cu piper și sare.
Din acest amestec se fac chiftele sau bilute care se prajesc in unt pana la auriu.
Apoi sunt puse într-un sos fin de smântână, care a fost preparat după cum urmează.
Topim untul, adaugam frunza de dafin, o lingura de zahar brun pe care o lasam sa se caramelizam usor in unt, presaram cu faina si amestecam bine. apoi stropim cu vin sec si supa de vitel.
Se amestecă și se fierbe până se omogenizează, apoi se înmoaie cu smântână și se condimentează cu rozmarin și arpagic proaspăt, nucșoară și sare.
Turnăm sosul peste chiftele și lăsăm să se gătească lent pe aragaz timp de aproximativ 15 minute.
Se servește cu gnocchi de semolă din aluat bătut și ierburi proaspete.