PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: danymena88

Tiramisu cu portocale de Revelion

Un desert dulce și proaspăt, perfect pentru a încheia noul an. Tiramisu cu portocale este o variantă delicioasă a desertului italian clasic, revigorat cu lichior de portocale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru crema de portocale

  • 4 Bucată Portocale bio Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 4 Bucată gălbenuș Adăugat la
  • 500 g mascarpone Adăugat la
  • 50 ml Lichior de portocale Adăugat la

Pentru stratul de tiramisu

  • 200 g pișcoturi Adăugat la
  • 2 Lingură de masă Pudră de espresso instant Adăugat la
  • 30 ml apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Pentru crema de portocale, frecați și stoarceți portocalele. Puneți sucul de portocale cu jumătate din zahăr într-o oală și lăsați-l să fiarbă. Bateți gălbenușurile cu restul de zahăr într-o cremă deschisă la culoare.

2. Pasul

Încorporați încet sucul de portocale fierbinte în amestecul de ouă și zahăr, bătând constant. Returnați amestecul în oală și încălziți-l la foc mic până se îngroașă. Luați de pe foc și lăsați-l să se răcească.

3. Pasul

În timp ce crema de portocale se răcește, preparați espresso cu apa și 2 linguri de lichior de portocale. Înmuiati biscuiți în acesta și împrăștiați-i pe fundul unei forme de copt.

4. Pasul

Bateți mascarpone într-un bol până devine cremos. Amestecați restul de lichior de portocale. Amestecați crema de portocale răcită cu mascarpone.

5. Pasul

Distribuiți jumătate din crema de mascarpone cu portocale pe biscuiții de lingură. Puneti un al doilea strat de biscuiți de lingură înmuiate pe deasupra și acoperiți cu restul de cremă de mascarpone cu portocale.

6. Pasul

Tiramisu cu portocale trebuie lăsat cel puțin 2 ore la frigider înainte de a fi servit. Înainte de servire, presărați cu coajă de portocală.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou