Sursa :: monica-photo by Getty Images
Tocană de vânat picantă
O tocăniță clasică de vânat, preparată cu vin roșu, legume rădăcinoase și ierburi proaspete. Ideală pentru zilele reci de iarnă și ocazii speciale.
Ingrediente
- 800 g Carne de vanat (cerb, caprioara sau porc de padure)
- 200 g ceapă
- 2 Lingură unt
- 200 g scavenger
- 100 g țelină
- 1 Bucată Cățel de usturoi
- 350 ml vin roșu
- 350 ml Fond de vânat
- 2 Bucată frunze de dafin
- 1 Lingură de ceai Boabe de ienupăr
- 1 Pinch sare
- 1 Pinch Piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara tocanita de vanat, taiati carnea de vanat in cuburi de aproximativ 2 cm. Curatati ceapa, morcovii si telina si taiati-le in cuburi mari. Tocati usturoiul marunt.
Încălziți untul într-o oală mare și prăjiți carnea în ea pe toate părțile. Scoateți carnea din oală și puneți-o deoparte.
În aceeași oală, prăjiți ceapa, morcovii, țelina și usturoiul până când se înmoaie. Puneți înapoi carnea în oală.
Adăugați vinul roșu, fondul de vânat, frunzele de dafin și ienupărul și aduceți totul la fierbere. Reduceți căldura și lăsați gulașul să fiarbă timp de 2 ore.
Asezați gulașul de vânat cu sare și piper și serviți.