PUBLICITATE

Sursa :: monica-photo by Getty Images

Tocană de vânat picantă

O tocăniță clasică de vânat, preparată cu vin roșu, legume rădăcinoase și ierburi proaspete. Ideală pentru zilele reci de iarnă și ocazii speciale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 800 g Carne de vanat (cerb, caprioara sau porc de padure) Adăugat la
  • 200 g ceapă Adăugat la
  • 2 Lingură unt Adăugat la
  • 200 g scavenger Adăugat la
  • 100 g țelină Adăugat la
  • 1 Bucată Cățel de usturoi Adăugat la
  • 350 ml vin roșu Adăugat la
  • 350 ml Fond de vânat Adăugat la
  • 2 Bucată frunze de dafin Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Boabe de ienupăr Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Pinch Piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a prepara tocanita de vanat, taiati carnea de vanat in cuburi de aproximativ 2 cm. Curatati ceapa, morcovii si telina si taiati-le in cuburi mari. Tocati usturoiul marunt.

2. Pasul

Încălziți untul într-o oală mare și prăjiți carnea în ea pe toate părțile. Scoateți carnea din oală și puneți-o deoparte.

3. Pasul

În aceeași oală, prăjiți ceapa, morcovii, țelina și usturoiul până când se înmoaie. Puneți înapoi carnea în oală.

4. Pasul

Adăugați vinul roșu, fondul de vânat, frunzele de dafin și ienupărul și aduceți totul la fierbere. Reduceți căldura și lăsați gulașul să fiarbă timp de 2 ore.

5. Pasul

Asezați gulașul de vânat cu sare și piper și serviți.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou