Tomate la cuptor
Iubesc roșiile în orice fel și le-aș putea mânca în fiecare zi, kilograme întregi. 😁 Acestea coapte sunt excelente și îmi amintesc de serile calde de vară în timpul iernii. Și dacă obișnuiești să oferi cadouri comestibile de Crăciun, aceste roșii coapte vor fi cu siguranță apreciate de cei dragi.
Ingrediente
- 3 kg roșii proaspete
- 10 ks căței de usturoi
- ulei de măsline
- Cimbru
- sare
Ultimele broșuri
Procedura
Cantitatea de roșii este la ochi. Dacă avem roșii clasice, le tăiem în sferturi. Cele mai mici (cireș) sunt suficiente jumătate și le aranjăm strâns pe tava/tavă. Între ele inserăm căței de usturoi decojiți, până la fundul tăvii. Sărim, turnăm ulei, deasupra aranjăm crenguțe de cimbru (dacă nu avem proaspete, putem folosi uscate) și coacem în cuptor la 150°C timp de trei ore.
După coacerea usturoiului, il zdrobim cu furculița, aruncăm plantele aromatice și punem totul împreună în borcane mici pentru conservare. Sterilizăm roșiile la 80°C timp de 20 de minute. Poftă bună 😋