PUBLICITATE

Sursa :: vm2002 from Canva

Tort de Crăciun cu scorțișoară

Rețetă pentru o prăjitură simplă de Crăciun cu scorțișoară și fructe.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 170 g Unt Adăugat la
  • 100 g zahăr pudră Adăugat la
  • 3 bucată ouă Adăugat la
  • 1 lingură Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 2 linguri scorțișoară măcinată Adăugat la
  • Suc și coajă rasă de lămâie Adăugat la
  • 200 g Fructe amestecate Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se amestecă bine făina, untul, zahărul, ouăle, praful de copt și sarea. De obicei fac acest lucru într-un robot de bucătărie, dar se poate face și manual.

2. Pasul

Aluatul trebuie să fie moale și neted, nu lipicios. Dacă este prea tare, adăugați puțin lapte. Dacă este prea lichid, puțină făină.

3. Pasul

Se lasă aluatul să se odihnească într-un loc răcoros timp de aproximativ o oră.

4. Pasul

Apoi se adaugă scorțișoara, coaja și sucul de lămâie. Puteți folosi și suc și coajă de portocală pentru o altă variantă de aromă.

5. Pasul

La final, se amestecă fructele tăiate. Dar atenție, nu toate fructele au aceeași consistență și pot face aluatul umed, așa că țin cont de acest lucru atunci când le aleg și le pregătesc.

6. Pasul

Se transferă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină.

7. Pasul

Se coace la 180°C timp de aproximativ 35-45 de minute, dar se testează cu o țepușă pentru a vedea dacă prăjitura este gătită.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou