Sursa :: vm2002 from Canva
Tort de Crăciun cu scorțișoară
Rețetă pentru o prăjitură simplă de Crăciun cu scorțișoară și fructe.
Ingrediente
- 250 g Făină simplă
- 170 g Unt
- 100 g zahăr pudră
- 3 bucată ouă
- 1 lingură Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 2 linguri scorțișoară măcinată
- Suc și coajă rasă de lămâie
- 200 g Fructe amestecate
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă bine făina, untul, zahărul, ouăle, praful de copt și sarea. De obicei fac acest lucru într-un robot de bucătărie, dar se poate face și manual.
Aluatul trebuie să fie moale și neted, nu lipicios. Dacă este prea tare, adăugați puțin lapte. Dacă este prea lichid, puțină făină.
Se lasă aluatul să se odihnească într-un loc răcoros timp de aproximativ o oră.
Apoi se adaugă scorțișoara, coaja și sucul de lămâie. Puteți folosi și suc și coajă de portocală pentru o altă variantă de aromă.
La final, se amestecă fructele tăiate. Dar atenție, nu toate fructele au aceeași consistență și pot face aluatul umed, așa că țin cont de acest lucru atunci când le aleg și le pregătesc.
Se transferă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină.
Se coace la 180°C timp de aproximativ 35-45 de minute, dar se testează cu o țepușă pentru a vedea dacă prăjitura este gătită.