Sursa :: A_Lein from Getty Images
Tort de rubarbă
Această plăcintă cu rubarbă este dulceața mea preferată de primăvară și vară. Perfectă pentru o gustare de după-amiază sau un desert de weekend, este îndrăgită de toată lumea, de la copii la adulți. Rabarba îi adaugă o aciditate specifică, care se îmbină perfect cu dulceața prăjiturii. Dacă, la fel ca mine, iubiți rubarba, atunci această rețetă este pentru voi!
Ingrediente
- 500 g Rubarbă
- 200 g Zahăr
- 250 g Făinuri
- 200 g Unt
- 4 buc ouă
- 1 linguriță Praf de copt
- 1 linguriță Scorțișoară
- 1 ambalare Zahăr vanilat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Se spală rubarba, se curăță de coajă și se taie în bucăți mici de aproximativ 1 cm.
Se amestecă făina, praful de copt și scorțișoara într-un bol. Îmi place să adaug scorțișoară la prăjiturile cu fructe, deoarece adaugă o aromă specială prăjiturii.
Apoi se topește untul, dar asigurați-vă că este doar călduț, nu fierbinte. Adăugați în el zahărul și zahărul vanilat și apoi adăugați treptat ouăle. Se amestecă până când se omogenizează.
Acum adăugați rubarba în castronul cu unt și zahăr, amestecați, apoi adăugați încet făina cu praful de copt și scorțișoara, amestecând ușor în tot acest timp.
Turnați aluatul astfel pregătit într-o formă de copt, al cărei fund l-ați tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Sfatul meu: stropiți forma pe interior cu ulei sau unt - aluatul se va desprinde mai ușor.
Se introduce în cuptor și se coace timp de aproximativ 1 oră. După ce s-a copt, se scoate prăjitura și se lasă să se răcească.