PUBLICITATE
Sursa :: Timolina from Canva
Tortă cu mere și caramel
Această tortă cu mere și caramel este o modalitate minunată de a transforma merele obișnuite în ceva uimitor.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
8
Adesea
- 200 g făină simplă specială
- 125 g unt
- 1 ks ou
- 80 g zahăr
- 1 ro Praf de copt
Conținut
- 4 ks Mere
- 100 g zahăr
- 1 ro Scorțișoară
Caramel
- 200 g zahăr
- 100 ml Frisca pentru bătut
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
2. Pasul
Într-un bol, amestecați făina, untul, oul, zahărul și praful de copt. Framantați aluatul și lăsați-l să se odihnească în frigider.
3. Pasul
Conținut: Curățăm merele, înlăturăm sâmburii și tăiem în cubulețe mici și subțiri. Adăugăm zahăr și scorțișoară și lăsăm să se odihnească.
4. Pasul
Frecvent coacem în cuptor timp de 40 de minute.
5. Pasul
Caramel: În tigaie topim zahărul, adăugăm smântână și amestecăm până când zahărul se topește complet.
6. Pasul
Pe tortul copt punem mere și le stropim cu caramel.