Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă
Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.
Ingrediente
Corp
- 4 ks ouă
- 60 g Zahăr de trestie
- 180 g Piure de sfeclă roșie
- 40 g miere
- 150 g Faina de spelta neteda
- 1 ambalare Pudră de copt
- aromă de vanilie
Cremă
- 500 g Brânză de vaci fină
- 200 g cremă de brânză
- 50 g Ciocolată albă
- 15 g Ca indulcitori am pus xylitol
- Gem de capsuni
Traducerea
- 200 g De căpșuni congelate
- 3 ro Pulbere de budincă de vanilie de clase aurii suc de căpșuni
- 1 ro miere
Ultimele broșuri
Procedura
Începem să batem albușurile în spumă, adăugăm treptat zahărul și batem până devin tari. Galbenusurile le amestecam cu piureul de sfecla si mierea. Amestecăm partea de gălbenuș în albușurile spumoase cu un tel. Apoi cernem faina cu praful de copt și amestecăm. Împartim aluatul pregătit în două forme acoperite cu hârtie de copt și coacem la o temperatură de 170 grade aproximativ 25 de minute. După coacere, îndepărtăm hârtia de copt de pe partea de jos și lăsăm corpurile să se răcească.
Amestecăm brânza și cremă de brânză, adăugăm ciocolată albă topită și îndulcitor. Pregătim o cremă netedă. Pe o farfurie punem un blat și îl acoperim cu un strat gros de gem. Pe acesta punem cremă și acoperim cu al doilea blat. Pe vârf aplicăm din nou cremă, pe care o întindem și pe laturi. Punem tortul pregătit în frigider pentru cel puțin 1-2 ore.
Punem căpșunile în oală și le fierbem până se înmoaie, putem adăuga și apă, aproximativ 50ml. Luăm puțin suc și amestecăm în el grâu de aur. Mixăm căpșunile cu blenderul, adăugăm grâul de aur amestecat și gătim până se îngroașă. Lăsăm apoi să se răcească. Răspândim glazura răcită pe partea de sus a tortului și o punem în frigider, ideal peste noapte. Apoi decorăm cu căpșuni proaspete și servim.