PUBLICITATE
Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Tortă de căpșuni cu blat de sfeclă

Și tortul poate fi pregătit mai sănătos, mai nutritiv și totuși gustos. Și acesta este dovada. În plus, arată grozav și nu veți simți diferența de gust față de cea clasică.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Corp

  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 60 g Zahăr de trestie Adăugat la
  • 180 g Piure de sfeclă roșie Adăugat la
  • 40 g miere Adăugat la
  • 150 g Faina de spelta neteda Adăugat la
  • 1 ambalare Pudră de copt Adăugat la
  • aromă de vanilie Adăugat la

Cremă

  • 500 g Brânză de vaci fină Adăugat la
  • 200 g cremă de brânză Adăugat la
  • 50 g Ciocolată albă Adăugat la
  • 15 g Ca indulcitori am pus xylitol Adăugat la
  • Gem de capsuni Adăugat la

Traducerea

  • 200 g De căpșuni congelate Adăugat la
  • 3 ro Pulbere de budincă de vanilie de clase aurii suc de căpșuni Adăugat la
  • 1 ro miere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

Începem să batem albușurile în spumă, adăugăm treptat zahărul și batem până devin tari. Galbenusurile le amestecam cu piureul de sfecla si mierea. Amestecăm partea de gălbenuș în albușurile spumoase cu un tel. Apoi cernem faina cu praful de copt și amestecăm. Împartim aluatul pregătit în două forme acoperite cu hârtie de copt și coacem la o temperatură de 170 grade aproximativ 25 de minute. După coacere, îndepărtăm hârtia de copt de pe partea de jos și lăsăm corpurile să se răcească.

2. Pasul

Amestecăm brânza și cremă de brânză, adăugăm ciocolată albă topită și îndulcitor. Pregătim o cremă netedă. Pe o farfurie punem un blat și îl acoperim cu un strat gros de gem. Pe acesta punem cremă și acoperim cu al doilea blat. Pe vârf aplicăm din nou cremă, pe care o întindem și pe laturi. Punem tortul pregătit în frigider pentru cel puțin 1-2 ore.

3. Pasul

Punem căpșunile în oală și le fierbem până se înmoaie, putem adăuga și apă, aproximativ 50ml. Luăm puțin suc și amestecăm în el grâu de aur. Mixăm căpșunile cu blenderul, adăugăm grâul de aur amestecat și gătim până se îngroașă. Lăsăm apoi să se răcească. Răspândim glazura răcită pe partea de sus a tortului și o punem în frigider, ideal peste noapte. Apoi decorăm cu căpșuni proaspete și servim.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou