Tortă fără gluten cu mac
Îți place macul și pregătești o petrecere? Această tortă este alegerea perfectă.
Ingrediente
Corp
- 8 ks ouă
- 150 g Zahăr de trestie
- 20 g Zahăr vanilat aroma de vanilie
- 1 ro ulei
- 1 ro apă
- 130 g semințe de mac măcinate
- 130 g Mac făină
- 1 ambalare Praf de copt
- 50 ml lapte
Cremă
- 500 g brânză dulce
- 600 g cremă de brânză
- 20 g Zahăr vanilat
- 100 g ciocolată albă
- Aroma de vanilie și picături de aromă sau îndulcitor la gust
- Gem de zmeura pentru uns
Strat de zmeură
- 250 g De zmeură congelată
- 20 g Pudră de budincă de zmeura
- 1 ro Miere
- 50 ml Apă
Ultimele broșuri
Procedura
Din albușuri facem spumă tare. Galbenusurile le batem cu zahar pana devin spumante. Adaugam aroma de vanilie si batem cu apa si ulei. Intr-un bol amestecam macul, faina de mac si praf de copt. Adaugam amestecul de mac la galbenusuri si amestecam si laptele. La final, incorporam delicat spuma de albusuri. Punem aluatul in tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt (doar baza) si coacem la o temperatura de 170 de grade aproximativ 35 de minute. Dupa coacere, scoatem tava, indepartam hartia de pe partea de jos si lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata. Batem cremă de brânză pentru un timp scurt, adăugăm brânza de vaci, îndulcitorul și batem din nou. În cele din urmă, amestecăm ciocolata topită, dar nu prea caldă. Crema pregătită poate fi pusă deoparte în frigider pentru acum.
Lăsăm zmeura sa se decongeleze. Apoi le punem într-o cratiță cu sucul, adăugăm pudră de budincă amestecată în apă și miere. Gatim la foc mic până se îngroașă. Lăsăm să se răcească.
Tăiem coaja răcită în lungime în 3 părți egale. Întindem gemul pe coaja de jos, apoi răspândim crema și pe cremă punem partea de zmeură (jumătate). Acoperim cu coaja și repetăm procesul. Pe coaja de sus punem doar cremă. Apoi netezim crema și pe laterale și punem tortul la răcoare. După aproximativ trei ore, putem unge tortul cu restul de cremă și netezi sus și pe laterale. Eu am adăugat și mac în crema pentru laterale. În sfârșit, doar decorăm și punem la frigider.