PUBLICITATE
Sursa :: eakmoto271 from Canva
Ulei de usturoi
Rețetă de ulei de usturoi, util atât pentru salate, cât și pentru marinadă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 500 ml Ulei de măsline extravirgin
- 10 Cuișoare usturoi
- 1 Lingura sare
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
1. Pasul
Curățați usturoiul și tăiați-l în felii subțiri.
2. Pasul
Turnați uleiul de măsline într-un vas mic și adăugați usturoiul.
3. Pasul
Încălziți uleiul la o temperatură medie și când usturoiul începe să fiarbă, reduceți temperatura la un nivel scăzut.
4. Pasul
Gătiți încet timp de aproximativ 15 minute, până când usturoiul începe să-și capete culoarea aurie.
5. Pasul
Scoateți oala de pe foc și lăsați uleiul cu usturoi să se răcească la temperatura camerei.
6. Pasul
Trecem uleiul printr-o sita fina intr-un borcan sterilizat si adaugam sare.
7. Pasul
Închideți bine și păstrați în frigider până la 2 luni.