Sursa :: Freepik
Ultimul sos de cocktail de creveți de casă
Această rețetă are un echilibru perfect între picant și dulce și oferă o completare încântătoare pentru creveții suculenți.
Ingrediente
- 200 g De maioneză
- 50 g De ketchup organic
- 1 lingură De sos Worcestershire
- 1 lingură De suc de lămâie
- Un vârf de cuțit de sare și piper negru
- 2 picături De sos Tabasco
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mediu, combinați mai întâi maioneza și ketchupul. Experiența mea m-a învățat că amestecarea acestor două ingrediente mai întâi asigură baza perfectă pentru sosul de cocktail. Căutați o nuanță rozalie, culoarea prin excelență a unui sos clasic de cocktail de creveți.
Acum, adăugați la amestec sosul Worcestershire, sucul de lămâie, sosul Tabasco, sarea și piperul. Se amestecă ușor până când toate ingredientele sunt complet combinate. Este imperativ să încorporați aceste ingrediente treptat, deoarece dacă le adăugați pe toate prea repede, sosul poate deveni prea picant sau prea picant.
Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar. Frumusețea acestui sos constă în echilibrul de arome, așa că nu ezitați să ajustați în funcție de preferințele dumneavoastră.
Se poate servi imediat, dar am constatat că răcirea sosului timp de aproximativ 30 de minute înainte de servire permite ca aromele să se îmbine frumos.
Asociați acest sos cu creveți gătiți și răciți pe un pat de salată pentru o aplicație clasică, sau folosiți-l ca sos pentru orice fructe de mare la alegere.