Sursa :: Pixabay: rodeopix
Unt de casă
Această rețetă vă va învăța cum să faceți unt de casă din ingrediente simple și fără a avea nevoie de echipamente complexe. Untul de casă este delicios și mai sănătos decât cel cumpărat din magazin. Mai mult, procesul de fabricație este foarte satisfăcător!
Ingrediente
- 500 ml Smetana
Ultimele broșuri
Procedura
Introduceți smântâna într-un pahar curat și acoperiți-l bine.
Lasă paharul la temperatura camerei timp de 6-8 ore pentru ca smântâna să se acrească.
După ce smântâna se acrește, puneți-o în frigider pentru 12 ore.
După 12 ore în frigider, luați paharul și începeți să-l agitați puternic. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 15-20 de minute.
Vei ști când untul este gata atunci când încep să apară bucăți de unt solid în borcan.
Puneți untul gata făcut într-o sită și lăsați-l să se scurgă. Păstrați lichidul (zerul) care poate fi utilizat în alte rețete.
Introduceți untul în apă rece și amestecați pentru a elimina resturile rămase de subproduse. Repetați această operație până când apa devine limpede.
Luați untul, puneți-l într-un recipient și strângeți-l ferm. Untul este acum pregătit pentru utilizare!