PUBLICITATE

Veterníky cu topping de fructe

Acesta este desertul meu favorit, de data aceasta îmbunătățit cu fructe liofilizate. O combinație perfectă dulce-acidulată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
16

Adesea

  • 180 g Faină semigroș Adăugat la
  • 6 ks ouă Adăugat la
  • 240 ml Apă Adăugat la
  • 125 lingură unt Adăugat la
  • 1 ro Zahăr cristal Adăugat la
  • 12 linguriță sare Adăugat la

Cremă

  • 500 ml Lapte Adăugat la
  • 1 Ou Adăugat la
  • 2 gălbenușuri Adăugat la
  • 150 g Zahăr cristal Adăugat la
  • 30 g făină albă Adăugat la
  • 30 g De clasa aurie Adăugat la
  • 500 ml smântână pentru frișcă Adăugat la

Glazură de caramel

  • 150 g zahăr granulat Adăugat la
  • 100 g cremă de gătit Adăugat la
  • 60 g Unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

În vasul de gătit lăsăm să fiarbă apa cu untul tăiat cubulețe. Adăugăm zahăr, sare și făină. Amestecăm până când aluatul se leagă și îl prăjim aproximativ 2 - 3 minute. Lăsăm să se răcească ușor. Încorporăm treptat ouăle una câte una. Umplem un sac de cofetar cu aluat și îl distribuim pe tavă, acoperită cu hârtie de copt, dându-i formă de cerc. Coacem la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.

2. Pasul

Vom prepara puding din lapte, ouă, zahăr, făină și Grâu Aurii. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm să se întărească în frigider. Bateți smântâna până când este semi-solidă, adăugați-o la pudingul bătut și amestecați.

3. Pasul

Tăiem gogoșilele răcite pe jumătate. Îmbibăm partea de sus în glazură de caramel și lăsăm să se întărească. Pe corpul de jos, aplicăm mai întâi cremă de budincă în cerc, presărăm cu fructe liofilizate și acoperim cu partea de sus.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou