:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/lN48I4VDJfIawX3K6Vtu/b0a98aad14e4f63dba982d9cf05045.jpeg)
Veterníky cu topping de fructe
Acesta este desertul meu favorit, de data aceasta îmbunătățit cu fructe liofilizate. O combinație perfectă dulce-acidulată.
Ingrediente
Adesea
- 180 g Faină semigroș
- 6 ks ouă
- 240 ml Apă
- 125 lingură unt
- 1 ro Zahăr cristal
- 1⁄2 linguriță sare
Cremă
- 500 ml Lapte
- 1 Ou
- 2 gălbenușuri
- 150 g Zahăr cristal
- 30 g făină albă
- 30 g De clasa aurie
- 500 ml smântână pentru frișcă
Glazură de caramel
- 150 g zahăr granulat
- 100 g cremă de gătit
- 60 g Unt
Ultimele broșuri
Procedura
În vasul de gătit lăsăm să fiarbă apa cu untul tăiat cubulețe. Adăugăm zahăr, sare și făină. Amestecăm până când aluatul se leagă și îl prăjim aproximativ 2 - 3 minute. Lăsăm să se răcească ușor. Încorporăm treptat ouăle una câte una. Umplem un sac de cofetar cu aluat și îl distribuim pe tavă, acoperită cu hârtie de copt, dându-i formă de cerc. Coacem la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.
Vom prepara puding din lapte, ouă, zahăr, făină și Grâu Aurii. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm să se întărească în frigider. Bateți smântâna până când este semi-solidă, adăugați-o la pudingul bătut și amestecați.
Tăiem gogoșilele răcite pe jumătate. Îmbibăm partea de sus în glazură de caramel și lăsăm să se întărească. Pe corpul de jos, aplicăm mai întâi cremă de budincă în cerc, presărăm cu fructe liofilizate și acoperim cu partea de sus.