Vinete coapte cu paste
O delicioasă vinetă suculentă.
Ingrediente
- 70 g ceapă de primăvară
- 250 g vinete
- 15 g unt
- 50 g Sunca afumata
- 5 Ou de prepeliță
- 2 cățel de usturoi zdrobit
- 8 roșie
- 100 g Brânză afumată feliată
- 130 g paste
- pudră de curry
- Ardei rosu praf
- sare
- unt topit
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi tăiem vinetele în felii și le sărăm pentru a îndepărta amărăciunea, le lăsăm să stea un timp.
Prajește pe unt ceapa verde tocată. Adăugăm șuncă fumată tocată în bucăți mici. Împreună prăjim puțin mai mult. După răcire, amestecăm ouăle de prepeliță, sunt mai groase decât cele de pui și, de asemenea, mai sănătoase, paprika măcinată fumată, sare, curry. Amestecăm împreună, rezultă umplutura pentru vinete.
Ungeți castronul cu unt și răspândiți paste fierte în el. Spălăm roți de vinete de la sare, le uscăm și le răspândim peste paste fierte.
Pe roți de vinete, suprapunem umplutura, peste umplutura dispunem roșii și acoperim cu felii de brânză afumată și presărăm puțin cu paprika măcinată. Le introducem în cuptorul preîncălzit și coacem, în cele din urmă doar rumenim deasupra. Gata și servim, poftă bună.