Sursa :: atlasstudio from Canva
Aluat de pizza cu smântână acră
Aluat de pizza cu smântână gustoasă și pufoasă.
Ingrediente
- 500 g Făină simplă
- 200 g Smântână acră
- 200 ml Lapte cald
- 1 ambalare Drojdie uscată
- 2 ro Săruri
- 2 ro Zahăr
- 2 ro Ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți cu activarea drojdiei. Într-un bol mare, adăugați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați-le să stea timp de aproximativ 5 minute, până când amestecul începe să bolborosească.
Adăugați în castron făina simplă, sarea, uleiul de măsline și smântâna. Prelucrați amestecul cu mâinile sau cu un polonic până când se formează un aluat neted.
Formați o bilă cu aluatul și lăsați-l să crească într-un recipient acoperit cu o cârpă umedă, într-un loc cald, timp de aproximativ 60 de minute sau până când își dublează volumul.
După ce a crescut, se întinde aluatul la dimensiunea dorită pentru pizza. Întotdeauna recomand să lăsați marginile aluatului mai groase pentru ca pizza să aibă o margine frumoasă
Aluatul este gata pentru a fi untat cu piure de pizza și acoperit cu ingredientele preferate.