PUBLICITATE

Sursa :: atlasstudio from Canva

Aluat de pizza cu smântână acră

Aluat de pizza cu smântână gustoasă și pufoasă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Făină simplă Adăugat la
  • 200 g Smântână acră Adăugat la
  • 200 ml Lapte cald Adăugat la
  • 1 ambalare Drojdie uscată Adăugat la
  • 2 ro Săruri Adăugat la
  • 2 ro Zahăr Adăugat la
  • 2 ro Ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți cu activarea drojdiei. Într-un bol mare, adăugați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați-le să stea timp de aproximativ 5 minute, până când amestecul începe să bolborosească.

2. Pasul

Adăugați în castron făina simplă, sarea, uleiul de măsline și smântâna. Prelucrați amestecul cu mâinile sau cu un polonic până când se formează un aluat neted.

3. Pasul

Formați o bilă cu aluatul și lăsați-l să crească într-un recipient acoperit cu o cârpă umedă, într-un loc cald, timp de aproximativ 60 de minute sau până când își dublează volumul.

4. Pasul

După ce a crescut, se întinde aluatul la dimensiunea dorită pentru pizza. Întotdeauna recomand să lăsați marginile aluatului mai groase pentru ca pizza să aibă o margine frumoasă

5. Pasul

Aluatul este gata pentru a fi untat cu piure de pizza și acoperit cu ingredientele preferate.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou