Sursa :: Sandra Backwinkel from Getty Images
Bábovka din lichior de ouă
Această rețetă de bábovka din lichior de ouă este simplă, iar produsul final este pur și simplu irezistibil. Este o modalitate minunată de a combina gusturile lichiorului de ouă cu ale produselor de patiserie clasice. Este delicios, moale și dulce - pur și simplu perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente
Aluat
- 250 g făină autogresată
- 1 bucată praf de copt
- 4 bucată ou
- 200 g zahăr
- 200 ml Lichior de ouă
- 100 g unt
Picte
- 2 Linguri Lichior de ouă
Altele:
- Ciocolata alba pentru glazura
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și ungeți și presărați cu făină forma de copt pentru chec.
Într-un bol, bateți untul cu zahărul până devine spumos. Adăugați treptat ouăle și continuați să bateți.
Adăugați încet lichior de ouă și amestecați.
Amestecați făina cu praful de copt și adăugați-o treptat în amestec. Amestecați până obțineți un aluat neted.
Puneți aluatul în forma pregătită și coaceți în cuptor aproximativ 45 de minute, sau până când checul este copt.
Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Ungeți-l cu lichior de ouă și lăsați-l să se infuzeze.
Babovka este pregătită pentru servire!