Biscuiți cu miere și nuci
Știți momentul acela când aveți poftă de ceva gustos în orice moment al zilei. Încercați acești biscuiți moi. :)
Ingrediente
- 1 ks Mere
- 200 ml Apă
- 6 linguri miere
- 1 lingură Scorțișoară
- 1 lingură Sodă de bicarbonat de ceai
- 1⁄2 linguri De extract de vanilie
- 200 ml Ulei de măsline
- 500 g Faina de spelta fina
- 100 g De nuci sau ce putem gasi acasa
Ultimele broșuri
Procedura
Mărul tăiat mărunt se prăjește într-o tigaie încălzită timp de 2-3 minute, până când începe să se înmoaie. Adăugăm apă și lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute sau până când apa se evaporă.
Între timp, mixăm nucile pentru a arăta fin tocate.
Mutăm mărul într-un castron și amestecăm mierea, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, vanilia și uleiul. Amestecăm bine totul și apoi adăugăm treptat făina. Cel mai bine este să amestecați aluatul cu mâinile. Aluatul va fi fin, gras și non-aderent.
Înfășurăm frecvent folia și o introducem în frigider timp de 1 oră.
După ce a stat, împărțim aluatul în două părți. Îl întindem între 2 hârtii de copt. Îl întindem până la aproximativ ½ cm grosime. Tăiem biscuiți din aluat cu un pahar și îi mutăm pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.
Puteți presăra biscuiții cu nuci tăiate sau cu ciocolată neagră tăiată.
Coacem la 200 ˚C, aproximativ 8-10 minute sau până când sunt gata.