PUBLICITATE

Biscuiți cu miere și nuci

Știți momentul acela când aveți poftă de ceva gustos în orice moment al zilei. Încercați acești biscuiți moi. :)

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
28
  • 1 ks Mere Adăugat la
  • 200 ml Apă Adăugat la
  • 6 linguri miere Adăugat la
  • 1 lingură Scorțișoară Adăugat la
  • 1 lingură Sodă de bicarbonat de ceai Adăugat la
  • 12 linguri De extract de vanilie Adăugat la
  • 200 ml Ulei de măsline Adăugat la
  • 500 g Faina de spelta fina Adăugat la
  • 100 g De nuci sau ce putem gasi acasa Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Mărul tăiat mărunt se prăjește într-o tigaie încălzită timp de 2-3 minute, până când începe să se înmoaie. Adăugăm apă și lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute sau până când apa se evaporă.

2. Pasul

Între timp, mixăm nucile pentru a arăta fin tocate.

3. Pasul

Mutăm mărul într-un castron și amestecăm mierea, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, vanilia și uleiul. Amestecăm bine totul și apoi adăugăm treptat făina. Cel mai bine este să amestecați aluatul cu mâinile. Aluatul va fi fin, gras și non-aderent.

4. Pasul

Înfășurăm frecvent folia și o introducem în frigider timp de 1 oră.

5. Pasul

După ce a stat, împărțim aluatul în două părți. Îl întindem între 2 hârtii de copt. Îl întindem până la aproximativ ½ cm grosime. Tăiem biscuiți din aluat cu un pahar și îi mutăm pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.

6. Pasul

Puteți presăra biscuiții cu nuci tăiate sau cu ciocolată neagră tăiată.

7. Pasul

Coacem la 200 ˚C, aproximativ 8-10 minute sau până când sunt gata.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou